fbpx

10 niet te missen nieuwkomers

Tijdens het dubbeldikke festivalweekend dat we deze lente in de Vasim neerzetten zie je niet alleen gevestigde namen. Nee, er is vooral ook heel veel toekomstmuziek. Hoog tijd om je voor te stellen aan de toptalenten van Drift Festival 2020.

re:ni
Wie tijdens Herfsdrift Darwin de Garage in puin heeft zien draaien, weet zo ongeveer wat re:ni daar deze lente komt opdienen. Lauren Bush (echte naam) trapt op zaterdag het gas in om je langs bass, dubstep, jungle, breaks en 2step naar de 160 BPM-hemel te nemen. Check de mix hieronder en je weet wat we bedoelen.

Lewski
Ergens best knap, als je het voor elkaar krijgt om Helena Hauff én Laurent Garnier je producties te laten tentoonspreiden. Laat staan als het om één en dezelfde track gaat. Lewski lijkt er anders weinig moeite mee te hebben. De Utrechter van Franse komaf neemt op zaterdag een tas vol moddervette house mee die is doorwrongen van acid, ratelende drums en uitgesmeerde baslijnen- om ze hier en daar te besprenkelen met betoverende keys.

Danielle
De Londense nacht is een broedplaats voor talent, en Danielle is een van zijn meest begaafde exponenten. De Britse dj bouwt haar sets vol met pulserende bass, abstracte techno en andere elektronische clubwaar om hier en daar meesterlijk een tipje van de experimentele sluier op te lichten. Je hoort haar op Drift-vrijdag. Bereid je vast voor.

Miss Jay
Miss Jay is zo’n dj die je in de gaten moet houden. Niet alleen omdat ze je in een oogwenk op het verkeerde been dwingt met messcherpe selecties, maar vooral omdat ze een beest van een dj-talent is dat nu en in de toekomst hoge gaat gooien. De Française heeft een fijnbesnaard gevoel ontwikkeld voor razendsnelle breaks, gabberesque kicks, jungle en bass die je finaal overhoop schoffelen op de zaterdag van Drift.

Fenna Fiction
Fenna Fiction kleurt niet graag binnen de lijntjes. Dat is maar goed ook, muziek is namelijk zo vloeibaar als water en als we ergens van houden, dan is het wel van artiesten die je op het verkeerde been zetten. De dj en visueel kunstenaar kan je het ene moment meesterlijk de diepte in trekken met een geestverruimende ambientset om niet veel later een clubzaal uit zijn voegen te trekken. Wat ze op vrijdag komt opdienen weet je niet. Dat het onvergetelijk wordt des te meer.

Konduku
Van barman tot rijzende ster, Ruben Üvez alias Konduku heeft een bewogen tijd achter de rug. Hij bracht de afgelopen twee jaar een handvol briljante releases uit bij onze vrienden van Nous’klaer Audio die klinken als een liefdesbaby van Donato Dozzy en Hessle Audio. Op zoek naar stuwende struikeltechno om je weekend mee af te trappen? Look nu further.

Karel
Job Jobse gunde de eerste release van zijn label aan een explosief synthwave-talent uit het noorden des lands, dus dat je goed zit bij Karel is een inkoppertje. Met zijn explosieve live-act speelde hij vorige zomer de festivalweides plat om daar met zijn klimpartijen te laten zien dat hij allesbehalve eendimensionaal is. Check zijn werk en zorg dat je ingesnoerd zit voor zijn liveshow op de zaterdag van Drift. Die ga je namelijk niet gauw vergeten.

Meetsysteem
Hoe je van techhouse en hip hop tot bloedmooie, Nederlandstalige electronica komt weten we ook niet, maar dat Meetsysteem (Ricky Cherim) langs die weg zijn succes heeft gevonden staat vast. Onze vrienden van Nous’klaer pikten hem een paar jaar geleden op en zijn debuutplaat ‘Geen Signaal’ aldaar werd zo enthousiast ontvangen dat hij voorgoed op de kaart lijkt te staan. Perfecte muziek voor een broeierige zaterdagmiddag.

upsammy
Wie zin heeft in een potje percussief vuurwerk doet er goed aan om upsammy in de gaten te houden. Haar sets zijn zonder uitzondering statisch geladen, en hebben (naast haar briljante studiowerk) voor gezorgd dat ze een van de meest gelauwerde aanstormende talenten van Nederland is. Ze komt je Drift-zaterdag al back-to-backend in de volgende versnelling schakelen met Philip Jondo, door een hyperenergiek weefgetouw van electro, breaks, IDM, (drum &) bass en andere elektronische curiositeiten aan elkaar te rijgen.

Radiation 30376
De Poolse tandem Radiation 30376 klinkt als een acid-fantasie uit de Koude Oorlog. Niks gek: het Poolse duo Olivia en Chino werd vlak voor het neerhalen van het IJzeren Gordijn geboren om muziek te maken die klinkt als de soundtrack van een brutalistische Oostblok-dystopie. Hun audiovisuele show klinkt weg als een briljante, monochrome muziekdroom. Op zaterdag komen ze je meevoeren.

Vrijdag en zaterdagtickets voor Drift Festival zijn hier verkrijgbaar.

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.