fbpx

11 Longreads voor je weekend

Het zijn gekke tijden, maar gelukkig kun je ervoor zorgen dat de muren niet op je afkomen. Helpen we je maar al te graag bij, daarom hebben we een bak leesvoer voor je verzameld waarmee je van een nood een deugd kunt maken. 

Self-Isolating? Here Are Some Musical Solutions To Keep Yourself Busy
Nee, zelfisolatie is niet per se een pretje, maar het team van Resident Advisor heeft een paar top tips voor je op een rij gezet waarmee je de tijd wel doorkomt.

“Hardcore draait niet om ziedende kicks, maar om sfeer”
Gabber was na Gabber Piet een vies woord, maar na al die jaren is hardcore springlevend, en gabber is nog steeds een way of life. Wil je meer weten over één van de meest bijzondere muziekstijlen die ooit uit Nederland ontsproten is en waarom het meer is dan je misschien denkt? Dan zit je hier gebakken.

Door samen te werken floreert in Nijmegen de elektronische scene
Een paar jaar geleden streek DJBroadcast neer langs de Waal om de kracht van de Nijmeegse nacht te ontrafelen. Een verzameling Drift-vrienden vertelt je in 23 minuten hoe het zit. Lezen dus.

Mr. Scruffs Masterclass
Er zijn maar weinig dj’s die vooraf zoveel tijd in de voorbereiding van hun sets stoppen als Mr. Scruff. Het Manchester-icoon nam de hoofdredacteur van DJBroadcast mee door zijn uitvoerige voorbereidingsroutine in deze ware dj-met-vinyl-masterclass.

Art of DJing: Jeff Mills
Voor aspirant-dj’s, slaapkamerdraaiers en eigenlijk iedereen die geïnteresseerd is in het dj-vak, is er haast geen betere plek om je begrip en skills te boosten dan de Art of DJing-reeks van Resident Advisor. Het onbetwiste hoogtepunt uit de serie is de aflevering waarin Jeff Mills je nog even fijntjes laat zien waarom hij ‘The Wizard’ wordt genoemd. Drift-klant Avalon Emerson heeft ook een duit in datzelfde zakje gedaan, en laat perfect zien hoe gear-kennis en creativiteit je verder helpen als dj.

Inside Colombia’s world-class techno scene
Je koppelt Colombia misschien niet zo 1, 2, 3 aan techno, maar tussen de bergen van Bogota is er een springlevende scene die kan wedijveren met de Europese technobastions. Resident Advisor neemt je mee door de nacht in de hoofdstad van een van de meest muziekgekke landen op aarde.

Ben UFO: filosofische stilte
Ben UFO is een grote Drift-favoriet, en dat is niet voor niets. Ben Thomson (echte naam) draait vliegensvlug, is verbaal net zo eloquent als achter de decks en hij is een van de vaandeldragers van de muzikale heritage van de UK: ”In het Londen van de jaren negentig kon je niet om pirate-radio heen, het was overal”.

Eris Drew & Octo Octa: How To Set Up a Home Studio
Dat binnenzitten niet per se vervelend hoeft te zijn weten studiodieren maar al te goed. In deze ultieme home studio-gids van powerkoppel Eris Drew en Octo Octa lees je hoe je thuis een setup bouwt die je creativiteit een ongenadige boost geeft.

The Larry Levan Bump
De in 1992 overleden Larry Levan is vandaag de dag nog steeds een van de meest vereerde dj’s die ooit het ambacht heeft uitgeoefend. Hij was resident in de (al net zo) legendarische club Paradise Garage in New York, en had een midas touch waarmee hij tracks kon veranderen in hits die een tijdperk definiëren. Pitchfork dook in de mythische status van de dj-pionier.

Het volledige Red Bull Music Academy-archief 
Red Bull Music Academy is niet meer, maar in de twintig jaar dat RBMA actief was is er een archief vol interviews (veelal afgenomen door Gerd Janson), lectures en masterclasses aangelegd met zowat alle grote dj’s, producers en muziekiconen die je kunt bedenken. Van A Guy Called Gerald, Ben UFO en Laurent Garnier  tot Wally Badarou en Wu-Tang: alles staat online en is gratis beschikbaar.

The Best Electronic Music of 2019
Strikt genomen geen longread-artikel, maar lang leesvoer dat je voorziet van urenlang luisterplezier is het wel. RA vatte het muziekjaar 2019 voor je samen. Doe er je voordeel mee.

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.