fbpx

5 dingen die wél gelukt zijn dit jaar

Het was weer een bewogen jaar waarin er veel gebeurde en niet lukte. Maar: we sluiten 2021 graag met een positieve noot af. Daarom blikken we terug op de dingen die we als Drift wél voor elkaar hebben gekregen.  

Zo hebben we in het voorjaar van 2021 een gloednieuwe lading merchandise ontwikkeld. De Om te dansen-lijn stond (en staat) voor hoop, vreugde en een neverending dansseizoen. Die hoop is de afgelopen 21 maanden voor ons allemaal ontzettend belangrijk geweest, dus het doet ons veel om zovelen van jullie Drift met je mee te zien dragen.

Foto: Elske Nissen

Het echte startschot voor ons jaar kwam pas halverwege, toen we in juli de Drift Openingsdans mochten geven in onze o zo geliefde Achtertuin. Het was geweldig elkaar eindelijk weer terug te kunnen zien op de dansvloer. En ook al was het een woensdagavond, we hebben als vanouds kunnen dansen, zweten en lachen. Daar kon geen donderdags hoofdpijntje tegenop.

Foto: Elske Nissen

2021 was verder vooral ook een jaar van samenwerkingen. Zo maakten we deel uit van de allereerste editie van het audiovisuele kunstfestival Schemerlicht in de Nijmeegse Hortus, waar we prachtige showcases van Elias Mazian en Jameszoo hebben mogen neerzetten (en bijwonen). Ook zijn we erg trots op onze collab met de vrienden van Open Source Radio, waar we met onze show Drift Radio hebben kunnen genieten van topsets van onder anderen Jasmin, Alberta Balsam en Sjoerd Oberman.

Foto: Ward Borremans

Halverwege het jaar zijn we ook nog eens verhuisd naar de plek waar het voor ons allemaal begon. Omdat de Vasim wordt verbouwd, houden we tegenwoordig kantoor in De Basis, een nieuwe muzikale en creatieve broedplaats in het oude Doornroosje. Een plek die een speciaal plekje in ons (en dat van heel Nijmegen) hart heeft omdat het zowat de geboortegrond van Drift is.

Foto: Lizet Pennings

De Basis is gelijk ook de plek waar Studio Linksvoor het licht zag. Met Studio Linksvoor hebben we een thuis gecreëerd voor creatieve concepten en samenwerkingen waarmee we mensen helpen ontladen en weer opladen, ontdekken en ervaren, en ze voorzien van nieuwe energie. Het is de evenementenfamilie van Drift geworden, waarmee we mensen gelukkiger willen maken en bij hopen te dragen aan een gezondere, betere functionerende maatschappij.

Alles bij elkaar viel er dus nog best wat te vieren. Hopelijk kunnen we dat snel weer samen doen. Want zonder jullie geen Drift. Hoog tijd voor de toekomst!

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.