fbpx

5 tips voor ADE 2019

Deze week staat Amsterdam in het teken van de 24e ADE. Vijf dagen lang wordt de hoofdstad omgetoverd tot het grootste dance festival van de wereld. Met meer dan 1000 events is het soms moeilijk kiezen, dus hebben we een paar tips voor je op een rij gezet om je op weg te helpen.

ADE Sound Lab | 16 t/m 19 oktober | Compagnietheater & De Brakke Grond
Als je van gear houdt of wilt weten hoe je favoriete artiesten het gebruiken dan doe je er goed aan om eens binnen te wippen bij ADE Sound Lab. Je vindt er alles dat zich op het snijvlak van muziek, technologie en creativiteit bevindt en je kunt er terecht voor masterclasses, demonstraties, performances, Q&A’s, panels en lezingen en muzikale grootheden.

Spielraum | 17 oktober | RADION
Er zijn maar weinig organisaties die ongedwongenheid en een come-as-you-are mentaliteit zo goed weten te vertalen naar de dansvloer als het Amsterdamse queerfeest Spielraum. Het is een vrijhaven waar je overspoeld wordt met nietsontziende techno en electro. En dat komt perfect tot zijn recht in RADION met al zijn beton en donkere uithoeken. Je checkt er onder anderen Freddy K, Peach, Afra en KI/KI. Niet te missen deze.

ADE Green | 18 oktober | DeLaMar Theater
ADE Green richt zich op duurzaamheid, innovatie, sociale verandering en de rol die de elektronische muziekindustrie daarin speelt. Je kunt er allerlei workshops bijwonen, en er spreken vertegenwoordigers van allerlei toonaangevende events van over de hele wereld die je vertellen over verduurzaming in festivalwereld. Het doel van Green is om in 2020 alleen nog maar duurzame evenementen te ontwikkelen in Amsterdam. Dat belooft al met al een waardevolle middag.

Het Weekend | 17 t/m 20 oktober | De School
Met een nogal imposante line-up van internationale klasbakken en nationale sterkhouders ben je ongeveer drie dagen zoet bij de clubmarathon van De School. Op vrijdagavond openen ze hun deuren, om ze vervolgens maandagmiddag ergens weer dicht te gooien. Je ziet er onder anderen Tammo Hesselink, Animistic Beliefs en upsammy achter de decks.

Hivern Discs | 20 oktober | Radio Radio
De Rotterdamse helden van Clone Records houden zowat de hele week huis in Radio Radio op het Westergasterrein. Ze hebben er een pop-up platenzaak waar ze allerlei in-stores weggeven. Je doet er goed aan een (gratis) kijkje te nemen op zondag, als Hivern Discs er acte de presence komt geven met John Talabot, Jasmín, Lauren Hansom, Cleveland en Beesmunt Soundsystem. Prima afsluiter van de week dus.

Na ADE komt Herfstdrift Festival 2019 dan toch écht dichtbij. Check het Facebook-event en blijf op de hoogte!

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.