fbpx

8 historische beelden van ons DF19 live podium

We gaan terug in de tijd met iconen van onze Magia stage, het nieuwe live-podium van Drift Festival 2019 waar legendarische bands met een gezamenlijke discografie van ruim anderhalve eeuw samenkomen. Kijk hieronder en snap waarom één dag Drift niet genoeg is!

1. Het is 1967 als een 22-jarige(!) Marcos Valle te gast is bij de Andy Williams Show.

2. Level 42 op Drift Festival? Nee, dat niet. Maar in de Bakkie Bakkie Podcast met Arp Frique en Brent Roozendaal komt naar voren hoeveel Wally Badarou voor deze Britse band heeft betekend. Zo schreef Wally onder andere de tekst van onderstaande hit.

3. Libische held Ahmed Fakroun met zijn hit ‘Give me a call’, begin jaren ’80.

4. Orlando Julius ging op bezoek bij Soul Train in 1978. Zou ‘ie nog steeds zo kunnen dansen?

5. Marcos Valle zal zich in Nederland prima vermaken, denken wij. In 1984 bracht de Braziliaan de hit ‘Bicicleta’ uit. We zetten een Swapfiets voor je klaar, Marcos ;-).

6. The Feet Of Fouta komt van Wally Badarou’s ‘Words of a Mountain’ album (1989). Een stukje muziekgeschiedenis, want dit album is een van de eerste albums die volledig tapeless, ofwel digitaal, is opgenomen!

7. Een favoriet van de organisatie. Dit is Nisyan van Ahmed Fakroun, uitgebracht in 1977.

8. Deze past misschien niet helemaal in het rijtje, maar we willem ‘m jullie niet onthouden. Een swingende Orlando Julius treedt voor het eerst op met The Heliocentrics. De rest is geschiedenis…

Al deze grootheden check je op 8 & 9 juni live op Drift Festival 2019! Tickets zijn hier verkrijgbaar.

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.