fbpx

Circular Contemplation Bench

Datum: van dinsdag 6 juni tot en met vrijdag 7 juli
Locatie: Valkhof Museum
Gratis entree tijdens openingstijden Valkhof Museum (let op: tijdelijk gevestigd aan het Keizer Karelplein)

Jesus Canuto Iglesias is een kunstenaar die oorspronkelijk uit Spanje komt en gevestigd is in Den Haag, waar hij in 2019 afstudeerde aan de ArtScience Interfaculty. Hij maakt geluidssculpturen en installaties die de esthetiek van industriƫle machines combineren met digitale media.

In de Circular Contemplation Bench nodigt Iglesias het menselijk lichaam – jouw menselijk lichaam – uit om te gaan zitten en een interactie aan te gaan met een wereld van mechanisch geluid. Zijn bank is de interface tussen de taal van machines en menselijke communicatiesystemen. Iglesias laste de bank uit ruw metaal en polijstte het tot een gladde spiegel, waardoor een sensueel oppervlak ontstond. Daaronder draaien de motoren van de bank met opgevoerde snelheid en intervallen, waardoor frequenties en resonantie zich kunnen ontwikkelen tot muzikale kwaliteiten. De ronde bank wordt zo een levensgrote synthesizer.

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.