fbpx

De 10 van Stef van Oosterhout

We duiken in de albums die onze fotografen op Drift gemaakt hebben. Stef van Oosterhout timmert hard aan de weg en schiet naast Drift Festival en Herfstdrift ook de beelden van onze clubnachten. Vandaag blikken met met Stef terug op zijn werk, en vertelt hij ons over zijn 10 favoriete foto’s.

 

“Het Vasim-terrein. Ik zou me werkelijk geen betere plek kunnen voorstellen voor een festival zoals Drift. Het industriële, het speelse en de mooie luchten. Zoals je op de foto kunt zien is de schoorsteen vanuit elke hoek een geweldig aanzicht.”

“Na een gecancelde zaterdag mochten we op de zondag toch eindelijk dansen met z’n allen. Deze foto vind ik ontzettend fijn door de kleuren en de typische containers van Drift. Samen met de dansende mensenmassa maakt dit het plaatje compleet.”

“Tijdens een festival ben ik altijd op zoek naar spannende hoekjes en mooie momenten. Verscholen achter de pallets tussen de met graffiti bespoten muren zag ik deze twee prachtige mensen genieten van het moment. Soms voel je de liefde gewoon.”

“Deze foto laat de veelzijdigheid van de iconische trap naar de Vasim zien (geloof me, die loop je vaak op en af als fotograaf). Vanaf de trap heb je een geweldig uitzicht over het terrein en het is een fijne plek om te hangen. Vaak hebben Tim en ik onze eigen kijk op een festival, maar van deze spot hebben we precies dezelfde foto!”

“Misschien toch wel de meest mysterieuze en rauwe stage van Drift. Vorig jaar tijdens Herfstdrift stond ik half leunend op de front-of-house te wachten op deze live act. Soms komt het echt aan op timing en dit was zeker een gevalletje ‘op de juiste plek op het juiste moment’.”

“2020 was pas net begonnen en ik stond al met de camera in mijn handen. Natuurlijk ga ik ook wel eens los maar het is ook genieten om anderen zo in hun element te zien. Hier zie je in de beweging wat haren in de rondte vliegen, die door het licht geweldig geaccentueerd worden.”

“Dit was zo’n geweldig energieke set! Ik zie Skatebård en Vunkie nóg samen genieten. Het was erg lastig om deze twee legendes vast te leggen maar door te gaan liggen op de subs staat het toch op beeld. Normaal ga je dan door met het zoeken naar meer beelden, maar dit was zo’n geniet-momentje waar je even in blijft hangen.”

“De ontlading tijdens de eerste uren van 2020. Dit was echt een hele fijne setting om het jaar mee te beginnen kan ik jullie vertellen. En dan op het juiste moment ook nog vrijwel alle handen de lucht in… Top!”

“Misschien wel een van mijn favoriete beelden, kijkend naar de context. Dé grote mannen van Drift die zich even totaal laten gaan voor een bomvol Doornroosje tijdens Drift 16 Jaar. Schatjes zijn het, vind je niet?”

“Mijn échte favoriet – deze hangt groot uitgeprint op m’n kamer. Wat ik deze foto zo bijzonder vind maken, is dat een massale tent met duizenden dansenden mensen toch heel intiem is. De hele licht set-up zorgt voor een ontzettend vette vibe; als ik dit zie wil ik weer terug!”

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.