fbpx

De 10 van Tim Buiting

We blikken terug op de albums die onze fotografen op Drift gemaakt hebben. Tim Buiting schiet al sinds 2016 beelden van onze events, en is sindsdien niet meer weg te denken bij de credits onder de foto’s. Vandaag voorziet hij ons van tekst en uitleg bij zijn 10 favoriete platen.

 

“Deze foto heb ik gemaakt op de allereerste keer dat ik voor Drift mocht fotograferen. Het was in 2016 op Herfstdrift. De foto heeft voor mij iets magisch. Het was koud en mistig buiten en voor mij voelt het alsof dit meisje vanuit de gewone normale buitenwereld, de magie van de toenmalige Kathedraal instapt.”

“Een van mijn favoriete dansfoto’s op welk festival dan ook gemaakt. Ik houd ervan om mensen in hun eigen moment te vangen, zonder dat ze doorhebben dat ze worden gefotografeerd. Op zo’n moment krijg je de pure emotie van iemand op beeld. Je ziet dat ze écht geniet. Daarnaast vind ik dat de schaduwlijnen over haar gezicht en heup de foto net nog wat meer kracht geven.”

“Soms heb je zo’n momentje dat je van de ene naar de andere stage loopt en je ineens iets ziet. De zon schijnt precies door de ingang van de Vasim en toevallig loopt daar nét iemand met een Drift t-shirt. WIN-WIN-WIN!”

“Job ❤️! Tijdens een festival loop ik veel rond en krijg ik vaak maar korte stukjes van de dj-sets mee, maar soms heb je van die sets waarvan je gewoon niet weg wilt lopen. Dit was er zo eentje. Iedereen rondom de booth had plezier, het publiek ging los en aan de glimlach op zijn gezicht te zien genoot Job er ook helemaal van. Een van de leukste sets die ik in al die jaren Drift heb meegemaakt.”

“Deze foto heb ik vorig jaar tijdens Drift Festival geschoten. Gelukkig konden we nadat de zaterdag vanwege slecht weer gecanceld werd, er op zondag alsnog met zijn allen een feestje van maken. Deze foto met onrustige wolken in combinatie met het gevulde festivalterrein geeft op deze manier de perfecte samenvatting van het weekend.”

“Op zich is dit geen mega bijzondere foto, maar voor mij is ‘de grasheuvel’ echt een onderdeel van de identiteit van Drift. Ieder jaar verandert de indeling van het festivalterrein maar dit stukje gras blijft  zijn functie als chill-, uitkijk-, dans- en ontmoetingsplek behouden”

“Herfstdrift in optima forma. Al die kleuren, net een sprookje.”

“Carista is een genot om te mogen fotograferen. Ze straalt zo’n positieve energie uit, danst altijd mee met haar muziek en heeft veel interactie met het publiek.”

“Dit blijft toch wel de sickste stage op het festivalterrein. Eind van de avond is het er bloedheet, druppelt het vocht van het plafond naar beneden en wordt er rammend hard gedraaid. Geen wonder dat de Elektrabel een blijvertje is.”

“En dan is het festival voorbij en gaat iedereen langzaam naar de afterparty of naar huis. Toch zijn er altijd een paar mensen die nog even blijven hangen en er op het terrein nog een feestje van willen maken. Ik vind het felle licht van de Kornuit-stage in combinatie met de silhouetten heel tof op deze foto. De Vasim op de achtergrond en de vlag rechts in dezelfde kleuren maken de foto helemaal af en echt Drift.”

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.