fbpx

De kapitein van Drift op de Boot deelt zijn favoriete vaartracks

Ahoy,

Alhier een berichtje vanuit de stuurhut M.P.S. Eureka. Onderweg van Deventer naar Arnhem kreeg ik een e-mail met de vraag wat mijn favoriete muziek is en waar ik dan naar luister als er 550 gasten staan te genieten van de dj die vijf meter achter mijn stuurhut staat te draaien.

Als de dj goed zijn werk doet, en hij heeft de passende muziek om mijn scheepie te laten swingen, geniet ik van m’n werk. Want welke kapitein heeft dat, dat er live muziek gemaakt wordt direct achter zijn stuurhut? Het heeft niet alleen effect op m’n bijna 600 aanwezige gasten, maar ook de bemanning aan boord, mijn medecollega’s die ook meevaren ‘on the blue road’ (oftewel de rivier de Waal) en de nodige mensen die we tegenkomen op campings en andere plaatsen langs de rivier.

Maar dat is maar één week per jaar, tijdens de zomerfeesten in Nijmegen met de wandelvierdaagse. Als Drift aan boord van de M.P.S. Eureka is geniet ik van de muziek van de dj’s. Die andere 51 weken draai ik mijn eigen muziek. Dus hier mijn top vijf:

Op nummer vijf: Faithless – God Is A DJ
Tja en dat te bedenken dat sommige DJ’s denken dat ze God zijn 😉

Op nummer vier staat: Frankie Goes To Hollywood – Welcome to the Pleasuredome
Dit nummer is best bijzonder voor mij omdat deze altijd live speciaal voor mij gespeeld wordt door Mr.B. Fetch uit Leverkussen. Een keer per jaar hebben wij een party in Leverkussen waar we met vier bands optreden bij ons aan boord. Fetch weet dat ik gek ben op dit nummer, dus ze hebben het de afgelopen vijf jaar live voor me gespeeld! En dat is nog altijd een kippenvelmoment.

Op nummer drie staat: E Nomine- Padre Nuestro
Gewoon een lekker nummer met een goede stem, maar als je luistert naar de tekst, dan kent iedereen deze woorden.

Op nummer twee staat: Armin van Buuren – Vini Vici
Deze draai ik gewoon zo hard dat de trommelvliezen nét niet inscheuren.

Op nummer één staat: Enigma – Amen
Enigma maakt al tientallen jaren zulke waanzinnige cd’s (jullie weten wel, van die zilverkleurige schijfjes waar muziek op staat en die kan je kopen in de winkel).Je bent hier helemaal weg van, of je hebt hier waarschijnlijk nooit van gehoord.

Kortom: we zijn er weer bij met de gehele crew van de M.P.S. Eureka en we gaan weer een week genieten van de verschillende muziekstijlen die hier aan boord gedraaid gaan worden.

We zien elkaar weer vanaf zondag 14 juli op de Waalkade in Nijmegen. Laten we er met elkaar er weer een groot feest van maken!

Groeten,

Kapitein Edwin Bosma

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.