fbpx

De Nacht | Radboud Reflects, Doornroosje, Drift, Open Source Radio

De Nacht | Schrijvers, artiesten, dansers & wetenschappers over nachtcultuur
Vrijdag 18 juni 2021 | 20:00 – 22.00 uur | Doornroosje & online via Open Source Radio

Dansen tot de ochtend je weer wakker schudt, ontdekken, experimenteren en jezelf overgeven aan muziek omringd door vreemden; het snakken naar de nacht is een ingewikkeld verlangen temidden van een pandemie. Hoe komt het dat we de nacht zó missen? Wat is de waarde van de clubcultuur die eruit ontspringt? Nu we meer dan een jaar geen nachtleven gezien hebben, beseffen we ineens dat er iets essentieels mist. Maar wat is dat precies?

Wordt je bewust van wat de nacht met je doet aan de hand van dj’s Albert van Abbe, Max Frimout, danseres Alesya Dobysh, schrijver Persis Bekkering, muziekwetenschapper Vincent Meelberg, neuroloog Bas Bloem en Nachtburgemeester Cees de Beer, en ontdek waarom speciale dingen hun plek vinden in het donker.

Dans, denk en geniet
Dus dans mee, geniet en denk door over het effect dat muziek, dans en de nacht op je hebben. Want nog voor je doorhebt wat een beat met je doet heeft je lijf allang een reactie paraat. Muziekwetenschapper Vincent Meelberg en neuroloog Bas Bloem bespreken wat de werking van muziek op je brein is, hoe je dansend je emoties verwerkt en hoe het toch kan dat je telkens kippenvel krijgt van die ene plaat. Nachtburgemeester Cees de Beer vat het geheel samen in spoken word.

Tickets
De Nacht beleven in Doornroosje? Wees er snel bij, we hebben maar een beperkt aantal tickets beschikbaar.

Start kaartverkoop:
donderdag 27 mei | 11:00 | € 15,00 | https://www.doornroosje.nl/event/de-nacht/

Kijk mee via het online radioplatform Open Source Radio
Geen ticket voor Doornroosje? In samenwerking met Open Source Radio streamen wij De Nacht, zodat je online kan meekijken. Schrijf je in en ontvang de reminder en de link naar de terugblik van deze livestream in je mailbox: https://www.ru.nl/radboudreflects/agenda/inschrijvingen/2021/18-06-21-livestream-nacht-schrijvers-artiesten/

De Nacht is een samenwerking van Radboud Reflects, Drift, Open Source Radio en Doornroosje.

 

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.