fbpx

DJ Pure’s 5 mooiste Roze Woensdag herinneringen

Als voorproefje op onze favoriete dag tijdens de Vierdaagsefeesten vertelt DJ Pure over zijn mooiste Roze Woensdagen. Op 17 juli zie je DJ Pure terug op de eerste editie van Honey Honey en trapt hij onze roze vaart af tijdens Drift op de Boot x Is Burning!

Is Burning tijdens Drift op de Boot, 2017
“De eerste keer Is Burning op de boot herinner ik me nog goed, met Titia, Carlos Valdes, Sanja en ikzelf op de line-up. Topfeestje op het water met een superdikke sfeer. Good Life van Inner City is me specifiek bijgebleven. Dat was voor mij hét moment dat de sfeer, de zon en het samenzijn op de boot perfect samenvatte. Is Burning is wat mij betreft een van de leukste gayfeesten in Amsterdam op dit moment. Een plek waar je kan vieren wie of wat je bent of dat nou ho-, he-, bi, queer of trans is.”

Uranus in de Plak, 2018
“Hier speelde ik samen met de boys van Doppelgang. Het zweet liep langs de muren en er waren geen grenzen in wat je kon draaien. Het was de hele nacht bloedheet, de T-shirts en topjes gingen uit en tot 7 uur ‘s morgens was de boel AAN! En dan past deze plaat van Sylvester per-fect in het plaatje. Een ode aan de disco van een gay-icoon die aan aids is overleden waar iedereen dampend van het zweet op stond mee te bleren. De Plak is in zoverre belangrijk dat het de eerste gay-dansavond was in Nijmegen, exclusief voor mannen tot eind jaren ’80. Fag hags in het cafe boven, en tevens de plek waar ooit de flikkeragenda is ontstaan. Nog steeds is de Plak een hotspot voor de LGBTQ-gemeenschap in Nijmegen.”

Grotestraat, 2010
“Dit was in de tijd dat de Metz nog bestond. De ene foute klapper na de andere galmde door de Grotestraat en alle usual suspects kwamen voorbij. Van Bronski Beat tot Gloria Gaynor. Meligheid, bier, potten, flikkers en soldaten van all over the place: het was de ultieme verbroedering met een roze randje. Metz was echt een plek voor de lesbo’s en homo’s om samen te komen in een kroeg. Volgens mij wordt de Metz tot op de dag van vandaag nog gemist.”

Hertogstraat, ergens rond 2007
“De place to be tijdens de doortocht van de lopers in het Roze. En uiteraard ook hier onder de begeleiding van de klappers van weleer, waaronder deze Joey Negro remix. Super grappig om te zien dat de roze woensdag steeds meer een ‘dress to impress (in pink)’-dingetje geworden is, waarbij de verbroedering en acceptatie van LGBTQ’s naadloos in de Vierdaagsefeesten is geïntegreerd. Van huisvrouwen tot stoere kerels, Sjonnies en Anita’s, studenten en koorballen: iedereen juichte en zong uit volle borst mee.”

♥️♥️♥️♥️♥️
“In plaats van een laatste herinnering wil ik kwijt dat er nog veel te doen is als het gaat om de acceptatie, emancipatie en integratie van de LGBTQ-gemeenschap. De Roze Woensdag is daarvoor een mooi vehikel. Wandelaars en bezoekers van de Vierdaagsefeesten kunnen zien dat iedereen het recht heeft om met elkaar het leven te vieren en te leven zoals zij of hij dat wil. Met name de wandelaars en bezoekers uit landen waar homoseksualiteit nog steeds strafbaar is en landen waar geweld tegen de LGBTQ-gemeenschap nog als ‘normaal’ gezien wordt, zien de diversiteit, acceptatie en liefde in de straten en clubs van Nijmegen. Nederland en Nijmegen spelen dan ook een belangrijke rol in de acceptatie en emancipatie van de LGBTQ-gemeenschap. Diversiteit is zo mooi als het op zo’n dag uitbundig wordt gevierd, en iedereen elkaar respecteert. Laten we vooral lief zijn voor elkaar het hele jaar door.”

DJ Pure speelt op Roze Woensdag op Honey Honey en Drift op de Boot x Is Burning

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.