fbpx

Drift presenteert: Sisters with Transistors!

“The history of women has been a history of silence. Music is no exception.

Sisters with Transistors is het opmerkelijke onvertelde verhaal van de vrouwelijke pioniers van elektronische muziek, componisten die machines en hun bevrijdende technologieën omarmden om de manier waarop we tegenwoordig muziek produceren en luisteren volledig te transformeren.

De film brengt een nieuwe geschiedenis van elektronische muziek in kaart via de visionaire vrouwen wier radicale experimenten met machines de grenzen van muziek opnieuw bepaalden, waaronder Clara Rockmore, Daphne Oram, Bebe Barron, Pauline Oliveros, Delia Derbyshire, Maryanne Amacher, Eliane Radigue, Suzanne Ciani en Laurie Spiegel.

Met de sociale, politieke en culturele context van de 20e eeuw als achtergrond, onthult deze volledig uit archiefbeelden bestaande documentaire een unieke emancipatiestrijd. Waarbij ze de centrale rol van vrouwen in de geschiedenis van muziek en de samenleving in de breedte herstelt.

PANELGESPREK

Na de screening vindt een gesprek plaats over de rol van vrouwen in de elektronische muziek en het belang van nachtleven. Deze filmspecial is in samenwerking met Drift, LUX en In-Edit.

Tickets voor Sisters with Transistors | Drift Festival 2022 zijn hier verkrijgbaar.

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.