fbpx

Duurzamer op Drift met Bar-le-Duc

Duurzaamheid en Drift gaan hand in hand, en ook dit jaar doen we er zoveel mogelijk aan om onze ecologische voetafdruk kleiner en kleiner te maken.

Samen met onze partners zorgen we er ieder jaar voor dat ons festival steeds groener wordt. Dit jaar werken we samen met het meest duurzame mineraalwater van Nederland, het Utrechtse Bar-le-Duc. Bar-le-Duc gebruikt geen nieuw materiaal bij de productie, want de flesjes worden gemaakt van 100% gerecycled plastic. Daarnaast zijn ze ook nog eens volledig herbruikbaar, zodat  je er volgend jaar (en deze herfst) nog eens uit kunt drinken.

Recyclen
Die recycle-reis begint hier gewoon achter de bar, waar we alle flesjes en de bekers (van Kornuit en Pepsi) van elkaar scheiden. Al het plastic wordt gewoon in Nederland gerecycled zodat het vervoer ervan zo min mogelijk uitstoot oplevert. Ook je muntjes én je polsbandjes worden hergebruikt, die smelten ze om tot een plastic variant waar ze alles van vuilniszakken tot straatpaaltjes van maken.

Je kunt zelf trouwens ook je steentje bijdragen. Dit jaar zamelen we samen met Kuyichi spijkerbroeken in. Daarover later meer.

Zon + energie = feest
Het dak van de Vasim ligt bomvol met zonnepanelen die er voor zorgen dat Drift al sinds drie jaar op groene stroom loopt. Al die zonne-energie wordt opgeslagen in een grote batterij die Drift draaiende (en jou aan het dansen) houdt gedurende het weekend. Ook alle stroom die niet direct op het Vasim-terrein gewonnen wordt is groen.

Nijmegen was vorig jaar European Green Capital en bovendien de groenste stad van Nederland, en om dat zo te houden dragen we daar graag ons steentje aan bij. Wil je meer weten over onze ecologische voetafdruk? In aanloop naar Drift Festival vertellen we je meer over onze stroom en recycle-processen, en na het festival hoor je alles over hoeveel CO2 we bespaard hebben.

Volg het Drift Festival evenement op Facebook

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.