Het Blauwdruk gevoel in 7 platen

17 november 2017 | nieuws

De mannen van Blauwdruk weten van aanpakken, zo hebben we gemerkt. Antal, Red Greg, Loud E; stuk voor stuk klasbakken en allen onderdeel van het Blauwdruk podium op Herfstdrift. We vroegen de jongens achter het Nijmeegse clubconcept wat dat Blauwdruk gevoel nou precies is. Het antwoord kwam aan de hand van 7 platen.

Michael Orr & The Book of Life - Spread LoveGuus: ''Red Greg staat bij ons op de stage bij Herfstdrift en het is een van  mijn favoriete Disco-djs. De Melodies releases, zijn compilatie Under The Influence en zijn DJ sets en podcasts zijn allemaal doordrongen van een schat aan extreem dansbare (en vaak onuitstaanbaar zeldzame) soul muziek. Als ik hem twee 45 toeren singles aan elkaar zie mixen ga ik oprecht aan mezelf twijfelen als DJ, zo smooth is het. Dit nummer hoorde ik voor het eerst in de You're A Melody mix van Floating Points, Red Greg en Jeremy Underground. Toen You're A Melody (het feest) naar Nederland kwam wist ik niet hoe snel ik een kaartje moest kopen.''

Jason Grove – Need YouJoery: “Rond deze producer hangt apart verhaal. Hij geeft zich uit als een producer die al sinds de jaren ’80 meedraait in de scene in Detroit, maar niemand die hem daar kent. Ondertussen lijkt het meer een marketingtruc en gaat het gerucht dat het een 25 jarige jongen uit Frankrijk is. Anyway, hij maakt dikke housetracks met deze Need You als mijn favoriet. Giles Smith zette er de Brebl mee op z’n kop en hij kwam uit de tas van Emilio Bestevez tijdens de Bermuda madness afgelopen vierdaagse in Merleyn. De sample, het repetitieve en de sicke groove maken het tot een dansvloer knaller en in mijn ogen een echte Blauwdruk plaat.”

Soft Rocks - Talking Jungle (Justin Vandervolgen Remix)Thomas: “Toen we Blauwdruk lanceerden begin 2014 maakten we playlists om te laten horen voor welke sound we staan. Deze plaat was de eerste plaat van onze eerste playlist en is op menig Blauwdruk editie voorbij gekomen! Het is eigenlijk best een rare plaat, veel verschillende elementen komen vrij random voorbij: rondzwevende synth geluidjes, piano solo’s, jungle geluiden, franse vocalen… maar alles bij elkaar gehouden door steady disco drums en percussie met hier en daar een bescheiden climax.”

Rena - Dance It OffThomas: “Antal all night long in De School, april 2016. Tijdens deze nacht vloeide het ene dansbare genre geruisloos over in het andere. Dat in combinatie met een euforische dansvloer die tot de nok gevuld stond met rook, wat een complete -prettige- desoriëntatie veroorzaakte bij mij. Het gevoel totaal te verdwalen in de muziek. En opeens was daar Rena - Dance It Off. Misschien niet de hardste, beste, mooiste of whatever plaat van de avond, maar hij staat wel in mijn geheugen gegrift. Soms komt een plaat op het juiste geluidssysteem, in de juiste setting echt binnen en dat gebeurde bij Dance It Off, op het moment dat op 1:12 die vocal de ruimte compleet vult...alsof Rena daar ergens vlakbij je, maar onzichtbaar vanwege al die rook, staat te zingen. Kippenvel. Misschien wel een typisch gevalletje van ‘had je bij moeten zijn’. Maar de plaat is hoe dan ook de moeite waard om te delen. En nog belangrijker, ik ben apetrots dat we Antal als afsluiter hebben staan in onze Blauwdruk tent bij Herfsdrift!!!”

Tyree Cooper - Acid Over (Piano Mix)Guus: “Het was een hete zomeravond in de brebl en de ventilator die we hadden gehuurd bleek eerder noodzaak dan luxe. Maar helaas was geen airco opgewassen tegen de hitte die Mark Seven vervolgens over de zaal heen blies. Toen een bewerking van de Sylvester klassieker 'Make Me Feel (Mighty Real)' in volle glorie losbarstte was er geen houden meer aan. De mensen vooraan gingen zo hard los dat zelfs de naald even van de plaat afsprong. Achter Mark Seven was het inmiddels al licht, maar ook als het donker was geweest had je de grijns op mijn gezicht nog van een kilometer kunnen zien. Naast de Sylvester klassieker was het voor mij vooral deze plaat die me helemaal op deed veren: De Piano Mix van Tyree's Acid Over. Voor mij de meest soulvolle acid plaat ooit gemaakt.”

Candi Staton – Young Hearts, Run Free (John Morales Remix)Joery: “Een echte disco anthem, maar met bitterzoete lyrics. Knalde in mijn kindertijd bij m’n ouders uit de jukebox en is daardoor wat mij betreft een echte feel good plaat. Met de juiste timing een garantie voor euforie is; Guus draaide deze John Morales remix afgelopen zomer en ik ging door het dak.”

Novidade - VoariaGuus: “Ocke Weeda is een vriend van de show en afgelopen februari hadden we hem en zijn Rush Hour maatje Boy weer op bezoek in Merleyn. Met een onnavolgbare selectie funk, acid en braziliaanse platen maakten ze er een feest voor open minded muziekliefhebbers van. Bewijsstuk A: Dit Zuid-Afrikaanse juweel van Novidade. Ocke heeft onlangs zijn debuut als producer gemaakt op het Indigo Area label met een brute techno track. Een echte alleskunner zoals we ze graag hebben!”

Naast Antal, Red Greg en Loud E verschijnen Thomas Elmore, Patski en Guus Christian op het Blauwdruk toneel tijdens Herfstdrift 2017. De laatste tickets scoor je hier: www.driftomtedansen.nl/tickets


Deel Het Blauwdruk gevoel in 7 platen op facebook