Drift om te verduurzamen

1 juni 2017 | nieuws

Neem je e-waste mee naar Drift Festival!

Over een kleine anderhalve week keren we terug naar onze thuisbasis De Vasim. Dit wordt de zevende editie van ons voorjaarsfestival en potdomme… we hebben er zin in!

Samen met jullie proberen we elk jaar weer dit prachtige stukje Nijmegen een stukje mooier te maken en ook dit jaar gaan we daar een nieuwe dimensie aan toe voegen. Naast de uitbreiding van het festivalterrein en een line-up waar we ontzettend blij mee zijn, gaan we zaterdag samen met jullie en kunstenaar Wieke van Leeuwen een tijdelijk kunstwerk maken. En wel een kunstwerk van elektronisch afval.

Als organisatie proberen we constant te innoveren en een van de focuspunten voor Drift is duurzaamheid. Onder het mom ‘afval bestaat niet’ roepen we jullie daarom op om zoveel mogelijk e-waste mee te nemen, zodat wij het voor jullie op een leuke manier kunnen recyclen. Dus trek je huis, kast, schuur, studentenhuis of appartement leeg en breng je kabels, oude telefoons, elektrische tandenborstels, oordopjes, wekkerradio's, boormachines, pc/ laptops en koptelefoons mee naar het festivalterrein zodat we allereerst een fantastisch kunstwerk kunnen bouwen. Het vervolgtraject lichten we later toe.

Met haar beoogde installatie wil Wieke een signaal afgeven. “Bewustwording van je omgeving en je eigen gedrag omtrent milieu en je medemens heb ik hoog in het vaandel staan. Ik vind het pas vet als er geen troep meer is. Feesten in een zooitje schiet niet op, tijdens mijn verblijf in Tanzania, een land waar ik vijftien jaar heb gewoond, gingen we vaak met volle maan naar de bush om een paar nachten te feesten. Omdat we te gast zijn in de bush en daar dieren wonen was het noodzakelijk om geen spoor van vuilnis achter te laten. In Afrika wordt sowieso alles hergebruikt, daar kunnen wij in het westen een hoop van leren. De installatie bouwen we op de dag van Drift Festival samen op, om vervolgens het afval met de hulp van Weee Nederland (afvalverwerking) weer te recyclen tot (grondstoffen voor) nieuwe producten.”

PS: Inspanning wordt uiteraard beloond. Zodra je je e-waste inlevert, krijg je van ons een bandje voor een speciale geheime area op het Drift terrein. Dus mocht je nog twijfelen om die oude broodrooster mee te nemen….

Dit project is een initiatief van Wieke van Leeuwen, Start Up Mix, Weee Nederland en Drift om te Dansen


Deel Drift om te verduurzamen op facebook