fbpx

Onze 6 tips voor een onvergetelijk Lowlands

Het oudste popfestival van Nederland staat voor de deur en zoals gewoonlijk staat er een elektronisch programma om je vingers bij af te likken. We pikten alvast een paar kersen uit de taart en zien je links vooraan bij deze zes topacts. 

Ross From Friends
Felix Weatherall is zo’n jongen die muziek met de paplepel ingegoten kreeg. Zijn vader reisde jarenlang stad en land af met een soundsystem dat hij zelf in elkaar schroefde, dus het kon haast niet anders dan dat junior in zijn voetsporen zou treden. En hoe. Ross From Friends (zoals hij op het podium heet) werd bekend tijdens de lo-fi house hausse op YouTube en wist een paar jaar geleden een platendeal te scoren op het label van Flying Lotus. Voor je warme houseroes toog je zondagavond naar de X-Ray.

Giorgio Moroder
Je hebt legendes en je hebt Legendes. Giorgio Moroder valt onherroepelijk in die laatste categorie. De Italiaanse Italo disco-grootmeester was van grote invloed op alles dat tegenwoordig ‘house’ heet en speelt na al die jaren nog steeds doodleuk zalen en festivaltenten ondersteboven ondanks dat hij volgend jaar tachtig wordt. Ja, je leest het goed. Haal je portie muziekgeschiedenis zaterdagavond in de Heineken-tent.

Tammo Hesselink
Tien jaar geleden trok Tammo Hesselink voor het eerst naar Biddinghuizen om er Boys Noize en Crookers te checken, maar tegenwoordig is de smaak van de ritmekoning van de Amsterdamse nacht toch ietsje veranderd. In de tussentijd ontdekte de Fries namelijk de house- en technopaerels van Chicago en Detroit kennen, om later dansvloeren te bezweren én op te zwepen door alles van ambienthouse en dreigende breaks in een blender te gooien. Dit is zo’n groeibriljant die je echt niet wilt missen. Check dus hoe vooral hij de zondagmorgen inluidt in de Armadillow.

Meetsysteem
Onze vrienden van Nous’Klaer weten wel wat goed is. Niet voor niks dat ze dit jaar op de proppen kwamen met niet één maar twee releases van Meetsysteem. Ricky Cherim (echte naam) bouwde de kelder van zijn ouders om tot productiehol en maakte er door de jaren heen alles van techhouse tot hiphop. Tegenwoordig is het bloedmooie indie-electronica dat de klok slaat. Check zijn het geniale debuutplaat ‘Geen Signaal’ en je weet waarom je vrijdag de middag aftrapt in de X-Ray.

mad miran
Als je het over vaderlands talent hebt dan mag mad miran niet ontbreken. De pas 22-jarige Luke Vibert-adept draait pas een paar jaar, maar haar allesverzengende sets vol bikkelharde house, IDM en electro maken zoveel impact dat ze nu al de halve wereld doorkruist om ze ten gehore te brengen. Dan doe je het niet slecht. Ze mag de zaterdagnacht komen inluiden. Plaats delict is (hoe kan het ook anders) een gegarandeerd bloedhete X-Ray.

Courtesy
Je kunt veel van het geluid van Courtesy zeggen, maar in ieder geval niet dat het polite is. De in Groenland geboren Najaaraq Vestbirk (zoals ze echt heet) pakte vorig jaar Herfstdrift nog de Vasim in met een set die even hard, charmant als hypnotiserend was, dus zij kan sowieso niet ontbreken in ons blokkenschema. Ze staat zaterdagnacht in de Bravo. Maak je borst maar nat.

Ook volgt er snel meer info over Herfstdrift Festival 2019. Volg het Facebook event en mis niks!

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.