fbpx

Onze hoogtepunten van 2019!

2019 was een bewogen jaar van hoogtepunten en een aantal hordes. Voordat we samen 2020 induiken zetten we nog even een paar highlights voor je op een rij.

De zondag van Drift Festival
Drift Festival 2019 was het weekendfestival dat geen weekendfestival mocht worden. De zaterdag van onze eerste tweedaagse to be werd in de war geschopt door het weer, maar gelukkig werd die kater gauw weggespoeld door een magistrale zondag waarop alles op zijn plek viel. Eén ding is zeker: het was een editie om nooit meer te vergeten.

Openingsconcert
Afgelopen voorjaar lieten we British Murder Boys, The Leap (Tripeo & Doka) en Jameszoo elk één week los in een studio-paradijs vol synthesizers, drumcomputers en absurde geluidsmakers. Het resultaat? Het even verrassende als bedwelmende Drift Openingsconcert, waarin de pioniers genregrenzen lieten vervagen met bizarre composities en betoverende geluiden.

Drift’s Danspaleis
Drift is om te dansen, en dansen is voor iedereen. Dat was nergens zo waar als bij de derde editie van ons Danspaleis (in samenwerking met Club Goud en Het Danspaleis) tijdens de Vierdaagsefeesten, waar jong en oud samen kwamen en er soms drie generaties tegelijk de dansvloer in vuur en vlam zetten. De reacties toverden een brede glimlach op onze gezichten. Volgend jaar weer!

Onze nieuwe podia
2019 was ook het jaar van twee kakelverse podia. Tijdens Drift Festival werd onze live-stage Magia ingeluid door The Mauskovic Dance Band, Arp Frique en levende legende Wally Badarou. Eind november opereerde de 2.0 versie van de Garage als een club op een festival en werd het misschien wel dé revelatie van Herfstdrift aan de hand van sets van Fauzia, Darwin en Bufiman. Maak je borst maar nat voor 2020; volgend jaar gooien we er nog paar scheppen bovenop.

Foto: Tim Buiting

De all-nighter van DVS1
De kans om DVS1 een hele nacht aan het werk te zien (of te zetten) komt niet vaak voorbij. Laat staan in Nederland. Afgelopen lente draaide hij een set in de Vasim die van voor tot achter klopte, met een ambient-uurtje als vertrekstation, stukje bij beetje opschakelend naar een rücksichtlos slotsalvo met de vroege morgen als eindbestemming. Dat de grootmeester onze Goede Vrijdag nog beter maakte is, wat heet: een understatement.

Roze Woensdag
Traditiegetrouw is Roze Woensdag een van de hoogtepunten van de Vierdaagsefeesten, en ook dit jaar was het er een om verliefd op te worden. Het Amsterdamse Is Burning stond aan het roer tijdens de afsluiter van onze grootste Drift op de Boot-reeks tot nu tot. Aan wal gaven we er nog een extra klap op met een stage-hosting bij Honey Honey met toppers als DJ Pure om te vieren dat je mag houden van wie je wilt.

Foto: Stef van Oosterhout, Honey Honey

Volgende week knallen we het nieuwe jaar in onder de bezielende leiding van Job Jobse & Friends tijdens Drift Nieuwjaarsdans, en maken we ons op voor een 2020 waar we een versnelling opschakelen (en hier en daar wat goedmaken). Tot daar! 

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.