fbpx

Open Source Radio: Drift Festival’s springplank voor lokaal talent

Open Source Radio gaat op Drift, en dat betekent dat je onze favoriete gifgroene container tegenkomt op het NYMA-terrein. Wat je precies kunt verwachten lees je hieronder!

Het internetradiostation stuurt vanaf het terrein van Hubert een zo breed mogelijk scala aan elektronische geluiden de digitale ether in. Open Source Radio werd eind 2020 opgericht omdat er maar weinig plekken zijn die ruimte bieden aan muziekstijlen die een beetje buiten de lijntjes kleuren, en een springplank voor jong dj-talent ontbrak.

Na dik anderhalf jaar kunnen we wel stellen dat het met die springplankfunctie wel goed zit: er staan dit jaar meerdere OSR-exponenten op de Drift Festival line-up, en er gaan de komende jaren nog velen volgen. En door de container naar Drift te halen, kunnen we de jonge garde voorzien van een heuse festivalvuurdoop.

Deze eerste Open Source Radio x Drift Festival-excursie wordt verzorgd door een mooie mix van lokale toptalenten. Zo zie en hoor je er Pieter Drijver, een Nijmeegse vinylverzamelaar die alles van Braziliaanse tot reggae en zouk serveren, komt Jakob Dubbel (die je kent van Via Electronica en Archipel) gitarendance opdienen, zorgt de Istanboelse/Nijmeegse dj en producer OZUM voor een mespuntje trance en tempo, en is Theoson er voor je dosis EBM en electro. Kim Josefine zorgt voor leftfield disco en soul, Hennio grossiert in rollende baslijnen en mechanische house, en Locus Error komt je onderdompelen in nietsontziende techno. Voor ieder wat wils dus.

De Open Source Radio-studio vind je pal naast de groene heuvel en aan het randje van de food court.

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.