fbpx
Manifest
A creative universe for the like-minded to come together and explore their collective drift
Drift Festival 2022 / Foto: Carmen Vollebregt
Drift Festival 2022 / Foto: Tim Buiting
Our story

Er is een Drift…

Sinds 2002 werken we langs de Waal aan een creatief universum waar mensen, muziek en onvergetelijke momenten elkaar weten te vinden. Elk jaar verdeeld over drie tijdelijke werelden vol nieuwe geluiden om samen te ontdekken.

Tijdens de lente, de zomer en de herfst dompelen we je hier in Nijmegen onder in nieuwe muziek, ideeën, kunst en ervaringen. We organiseren interdisciplinaire evenementen voor gelijkgestemde geesten, waarbij we nieuwe vrienden maken, onszelf ontplooien en dansen tot de nacht valt of de ochtend ons weer thuisbrengt.

Van Drift Festival
tot Drift op de Boot
en Herfstdrift Festival.

Drift zit in de natuur van de mens. Kom die van jou ontdekken.

Drift is geboren en getogen in Nijmegen. Daar werken we met een klein, bevlogen en lokaal geworteld team aan de magische momenten die Drift maken. Sinds 2022 zijn we onderdeel van Studio Linksvoor, waardoor we ons met extra slagkracht kunnen blijven inzetten op de bloei van de stad, de cultuur en haar makers.

We organiseren evenementen voor gelijkgestemde geesten, en daarom werken we samen met partners die matchen. Dat betekent dat we inzetten op langdurige samenwerkingen die iets toevoegen. Creatief, cultureel en vooral voor de bezoeker. Ontdekken hoe we samen kunnen werken? Neem contact op met carmen@studiolinksvoor.nl.

Wat meer dan twintig jaar geleden begon in een kelder in de Nijmeegse Hertogstraat, groeide via Doornroosje en de iconische Vasim-fabriek uit tot een van de grootste elektronische muziekevenementen van oostelijk Nederland. Ons industriële thuis heet tegenwoordig NYMA, voorheen bekend als het Vasim-terrein, een ruwe diamant die we op onze duim kennen en bol staat van de creatieve ontwikkeling.

Het Drift-kantoor vind je op het NYMA-terrein.

Al twintig jaar lang beweegt Drift mee op de maat van Nijmegen, waar we samenwerken met sterkhouders uit de omgeving, ruimte bieden voor lokaal talent en bijdragen aan sociale initiatieven die de stad en haar inwoners verbindt.

Vooruitstrevende geluiden, unieke stage designs, dans, audioreactief ontwerp en A/V-installaties: in 2022 heeft ons team samen met visueel kunstenaar Boris Acket een artistieke visie opgesteld die je volledig laat opgaan in de tijdelijke wereld die Drift heet. Elk event ontdek je een nieuwe evolutie. Kom de volgende ontdekken. 

We werken al jaren hard aan het vergroenen van onze evenementen en het verkleinen van onze ecologische voetafdruk en het verhogen van onze sociale impact. Lees er hier alles over. 

We streven ernaar om Drift events voor iedereen toegankelijk te maken. Hieronder lees je hoe we dat doen.

Heb je vragen of verzoeken? Stuur dan een mailtje naar toegankelijkheid@driftomtedansen.nl. Mocht je tijdens de evenementen vragen hebben, dan kun je altijd iemand van het Green Team of een beveiliger aanspreken.

Entree & parkeren
Vooraan de parkeerplaats is een aantal plekken gereserveerd met extra veel ruimte. Als je hier gebruik van wilt maken, kun je ons vooraf een mailtje sturen naar toegankelijkheid@driftomtedansen.nl met daarin je voor- en achternaam. Dan zorgen wij dat er een gereserveerd wordt.

Extra ruimte nodig? De entree heeft aan de rechterzijde een breder pad in het geval je daar gebruik van wilt maken. Sta je op de gastenlijst? Meld je dan even bij de accreditatietent. Er komt iemand naar je toe mocht je niet tot aan de balie kunt komen.

Vloer & paden naar podia
Het NYMA-terrein is geasfalteerd, dus buiten is alles al zo toegankelijk mogelijk. De tenten die verhoogd zijn, zijn toegankelijk via oprijplaten. De areas binnen zijn ook bereikbaar.

Om Mesh te bezoeken kun je buitenom via de dijk gaan. De beveiliging is op de hoogte van deze route. Dus als je minder goed ter been bent of niet met de trap kan, zorgen we dat jij en een vriend/vriendin een bandje ontvangen waarmee je toegang krijgt tot deze backstageroute.

Vlak voor het event delen we nog een plattegrond die specifiek is gericht op toegankelijkheid. Houd hiervoor onze website hiervoor in de gaten. De plattegrond is ook fysiek beschikbaar tijdens Herfstdrift zelf, en je kunt die afhalen bij de Recycle Hub.

Toiletten
Buiten is bij elke toiletgroep een extra groot toilet aanwezig. Omdat we niet kunnen garanderen dat er altijd personeel in de buurt is, zitten deze toiletten niet op slot. Wil je verzekerd zijn van een schoon toilet zonder wachtrij? Dan kun je terecht bij de EHBO of bij de toiletten beneden in de Vasim. De extra grote toiletten zitten daar wel op slot, en er is altijd personeel aanwezig.

EHBO
Op elk Drift-evenement is een EHBO-ruimte aanwezig. Ga ernaartoe als je vragen hebt of als je medicijnen of andere zaken die je nodig hebt wilt bewaren (er is een koelkast).

Chillruimte
Wordt de show en/of de drukte iets te overweldigend? Je kunt een pauze nemen in onze chillruimte.

Gehoorproblemen
Als iemand met gehoorproblemen het verzoekt, vragen we andere bezoekers ruimte te maken vooraan bij de dranghekken. Wanneer je een slecht gehoor hebt kan het namelijk fijn zijn om de dranghekken vast te kunnen houden om de beat goed te kunnen voelen.

Kennisdeling
Handicap NL & Green Events helpen ons om onze evenementen toegankelijker te maken.

Drift to explore more

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.