Manifest
A creative universe for the like-minded to come together and explore their collective drift
Drift Festival 2022 / Foto: Carmen Vollebregt
Drift Festival 2022 / Foto: Tim Buiting
Our story

Er is een Drift…

Sinds 2002 werken we langs de Waal aan een creatief universum waar mensen, muziek en onvergetelijke momenten elkaar weten te vinden. Elk jaar verdeeld over drie tijdelijke werelden vol nieuwe geluiden om samen te ontdekken.

Tijdens de lente, de zomer en de herfst dompelen we je hier in Nijmegen onder in nieuwe muziek, ideeën, kunst en ervaringen. We organiseren interdisciplinaire evenementen voor gelijkgestemde geesten, waarbij we nieuwe vrienden maken, onszelf ontplooien en dansen tot de nacht valt of de ochtend ons weer thuisbrengt.

Van Drift Festival
tot Drift op de Boot
en Herfstdrift Festival.

Drift zit in de natuur van de mens. Kom die van jou ontdekken.

Drift is geboren en getogen in Nijmegen. Daar werken we met een klein, bevlogen en lokaal geworteld team aan de magische momenten die Drift maken. Sinds 2022 zijn we onderdeel van Studio Linksvoor, waardoor we ons met extra slagkracht kunnen blijven inzetten op de bloei van de stad, de cultuur en haar makers.

We organiseren evenementen voor gelijkgestemde geesten, en daarom werken we samen met partners die matchen. Dat betekent dat we inzetten op langdurige samenwerkingen die iets toevoegen. Creatief, cultureel en vooral voor de bezoeker. Ontdekken hoe we samen kunnen werken? Neem contact op met carmen@studiolinksvoor.nl.

Wat meer dan twintig jaar geleden begon in een kelder in de Nijmeegse Hertogstraat, groeide via Doornroosje en de iconische Vasim-fabriek uit tot een van de grootste elektronische muziekevenementen van oostelijk Nederland. Ons industriële thuis heet tegenwoordig NYMA, voorheen bekend als het Vasim-terrein, een ruwe diamant die we op onze duim kennen en bol staat van de creatieve ontwikkeling.

Het Drift-kantoor vind je op het NYMA-terrein.

Al twintig jaar lang beweegt Drift mee op de maat van Nijmegen, waar we samenwerken met sterkhouders uit de omgeving, ruimte bieden voor lokaal talent en bijdragen aan sociale initiatieven die de stad en haar inwoners verbindt.

Vooruitstrevende geluiden, unieke stage designs, dans, audioreactief ontwerp en A/V-installaties: in 2022 heeft ons team samen met visueel kunstenaar Boris Acket een artistieke visie opgesteld die je volledig laat opgaan in de tijdelijke wereld die Drift heet. Elk event ontdek je een nieuwe evolutie. Kom de volgende ontdekken. 

We werken al jaren hard aan het vergroenen van onze evenementen en het verkleinen van onze ecologische voetafdruk en het verhogen van onze sociale impact. Lees er hier alles over. 

Drift to explore more

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.