DRIFT 15 JAAR met Christoffer & Nicholas

28 september 2017 | podcast

Met nog 2 dagen in het verschiet, snelt DRIFT 15 JAAR dichterbij. Op het programma staan headliners als Agents of Time (live), Derrick May, ROD, San Soda en Delta Funktionen. Maar ook verwelkomen we een hele rits vrienden. Zo ook Dorus en Duncan, beter bekend als Christoffer & Nicholas. Deze jongens draaien al jaren mee, zijn inmiddels met The Tribe op hun eigen manier een muzikale verrijking voor Nijmegen en verwelkomen we zaterdag in de Paarse zaal van Doornroosje. Speciaal voor ons jubileum namen zij een podcast op en vertellen ze ons over hun eerste Drift ervaring.Ha heren! Bedankt voor jullie podcast. Hoe zijn jullie te werk gegaan?

Het is een sexy mix geworden. Geen huis/tuin/keuken podcast, maar een voor de dansvloer. We hebben hem tegelijk opgenomen met onze podcast voor Breakfast Club, en die is wat dieper & minimaler. Daarna was het dus wel lekker om even stoom af te blazen met alle houseplaten. We hebben verschillende kanten, we kunnen heel sexy en housy gaan, maar ook heel diep. De mix is overigens opgenomen met platen en digitale tracks.

Jullie zijn de founding fathers van The Tribe, hoe zijn jullie hier ooit mee begonnen?

Denk dat ieder van ons op vroege leeftijd al werd gegrepen door het nachtleven en de muziek. We draaien allebei misschien al wel 10 jaar, dan is het geven van feesten natuurlijk een logische volgende stap.

Samen met Stefan Beek, Pim van Genuchten & David Vis organiseren we nu 1,5 jaar The Tribe, wat de laatste tijd steeds meer terrein aan het winnen is. We vinden het heel belangrijk om een eigen identiteit om onze muziek en onze mensen heen te bouwen. Vooral in een tijd met verschrikkelijk veel promotors is het makkelijk om trends te volgen. Wij gaan daar eigelijk dwars tegenin, een eigen stijl van house en techno die een wat diepere en minimalere benadering heeft dan veel andere geluiden die je hoort. Daarnaast levellen we heel goed met de artiesten van ESHU, die nog véél langer dan ons een eigen identiteit aan het bouwen zijn. Onze missie is om nu stukje bij beetje met onze Nijmeegse Tribe crew grond te gaan winnen. Kijken waar het ons brengt. Er gaan in ieder geval een hoop mooie dingen aankomen.

Drift bestaat in september 15 jaar. Weten jullie je eerste ontmoeting met Drift nog?

Dorus: Denk dat mijn eerste keer Drift was toen ik een jaar of 16-17 was. NYE met James Ruskin & DVS1, ben daarna volgensmij nog op een heel smerig Drift aftertje in de Wunderbar beland. Toen voor het eerst naar Herfstdrift, met ESHU en Blawan weet ik nog. Super tof dat we er 4 jaar later zelf hebben mogen spelen! Voor mij is dat ook de grote waarde van Drift, ze laten zo verschrikkelijk veel Nijmegenaren op een mooie manier in aanraking komen met elektronische muziek. De warmte en liefde die Brent, Diede & kornuiten daarmee uitstralen zorgen ervoor dat mensen geïnspireerd raken, en in ons geval, zelf ook feesten zijn gaan geven.

Duncan: Voor mij idem dito, ik was ook een jaar of 16 - 17 toen ik voor het eerst naar Drift ging. Drift festival was dat volgens mij. In die tijd wist ik maar erg weinig over elektronische muziek. Ik ging alleen maar naar hip-hop feestjes, en voor mij was de stad toen 'het uitgaansleven' en house de muziek die daar gedraaid werd. Drift is wat mij betreft dus ook 100% een eye-opener geweest.

15 Jaar Drift vieren we over twee dagen, waar jullie op zaterdag de Paarse zaal in beslag nemen. Hoe bereiden jullie je voor?

In principe draaien we erg veel samen, we weten wat voor een platen we van elkaar kunnen verwachten. We zoeken allebei natuurlijk los van elkaar naar muziek, en soms laten we dat aan elkaar horen voor we een set starten. Het is goed om van elkaar te weten wat je wilt gaan draaien, maar het is natuurlijk ook heerlijk om af en toe flink verrast te worden door je draaibuddy. Aankomende zaterdag gaan we in ieder geval vlammen.

Kaarten voor de zaterdag zijn uitverkocht. Voor de zondag met Derrick May en San Soda zijn nog wel tickets beschikbaar: www.driftomtedansen.nl/tickets.

Deel DRIFT 15 JAAR met Christoffer & Nicholas op facebook