Drift op de boot met Emilio Bestevez

13 juli 2017 | podcast

De eerste boot editie wordt op zondag 16 juli geopend door Emiel van der Burgt, beter bekend als Emilio Bestevez. Verder staan Beesmunt Soundsystem en Tornado Wallace op het programma. Emiel is een oude bekende van Drift en heeft niet alleen als DJ, maar ook achter de schermen een rol gespeeld voor Drift als stagiair en later als communicatiemedewerker. Als opwarmer voor de boot nam Emiel een podcast voor ons op en kregen we een mooi verhaal voorgeschoteld over zijn ontmoeting met Drift.Ha Emiel, dank voor je podcast! Hoe ben je te werk gegaan?

Jullie bedankt voor het vragen! Ik heb de set thuis opgenomen met 2 Technics platenspelers en een Xone mixer. Het is een mengelmoesje van nieuwe platen, een paar holy grails en oude opgravingen uit eurobakken en ik heb geprobeerd een leuke afspiegeling te geven van mijn smaak in een opbouwende set.

Mijn platenkeuze wordt eigenlijk vooral beïnvloed door het weer. In de winter zijn mijn sets vaak dieper, en naarmate het kwik stijgt trek ik altijd wat meer boogie en afro ipv dubby house uit de kast. Meestal zijn mijn sets een mix van diepe house, ambient, balearic achtige dingen, boogie disco en afro. Verder ben ik niet zo bezig met hokjes en zoek ik vooral platen bij elkaar die qua vibe en warmte bij elkaar passen en probeer deze tot een mooi geheel te smeden.

Kun je ons vertellen hoe je begonnen bent als DJ en hoe je de muziekwereld ingerold bent?

Toen ik een jaar of 11 was, raakte ik hooked aan elektronische muziek en ben ik via trance, progressive, hardstyle en hardcore uiteindelijk in de techno blijven hangen. Na mijn eerste bezoek aan Doornroosje wist ik zeker dat ik meer met deze muziek wilde gaan doen en heb ik op mijn 18e een paar crappy cd spelers gekocht. Toen ik op Reloaded festival (rip) in het Goffertpark en een enthousiast flyerende Diede ontmoette, heb ik hem met mn bezopen hoofd een stoer verhaal opgehangen dat ik ook dj was. Hij vroeg me meteen om een mix op te sturen. Dat zag ik niet helemaal aankomen. Vervolgens moest ik mijn praatjes waar maken en heb ik weken op een tracklist zitten zwoegen en een mix opgenomen. Daar is toen mijn eerste boeking op Drift (tevens mijn eerste echte boeking) uit voortgekomen. Ik ben Brent en Diede nog steeds erg dankbaar dat ze me zo snel een kans wilde geven! Mijn band met Drift is altijd erg close gebleven, zo heb ik er mijn afstudeerstage gedaan en vervolgens nog even gewerkt als communicatiemedewerker.

Door de jaren heen heb ik in Nijmegen fantastische mensen leren kennen en zijn er dierbare vriendschappen ontstaan met mensen die veel met muziek bezig zijn. Daardoor is mijn eigen smaak ook veel breder geworden.

Zoals je wel gemerkt zult hebben, boeken we je graag en sta je 16 juli op Drift op de boot. Zit er veel verschil in de voorbereidingen van je Drift gigs?

Ik vind het echt goud dat ik zo vaak deel van jullie events mag uitmaken. Drift is een geweldig concept gerund door geweldige mensen en heeft de afgelopen jaren een giga groei doorgemaakt. En dat alles zonder het intieme Nijmeegse karakter te verliezen. Daarvoor kun je alleen maar heel veel respect hebben. Dat ik de afgelopen jaren zoveel voor jullie heb mogen draaien vind ik oprecht heel bijzonder, en dat zeg ik niet om te slijmen.

In principe bereid ik iedere set voor. Uiteraard bepaal ik niet de hele tracklist van te voren, maar omdat ik veel vinyl draai moet ik toch een selectie meenemen. Afhankelijk van de vibe van het event, de grootte van de stage, het tijdstip en de programmering pas ik mijn platenkeuze aan. Zo was mijn set op Herfstdrift wat meer house georiënteerd omdat het in de grote hal van de Vasim plaatsvond en ik voor Interstellar Funk moest opwarmen. Tijdens Witte Donderdag draaide ik met Diede (QoQonut) en MF Andrade en heb ik veel meer afro en disco meegenomen. Toch probeer ik altijd voor wat verfrissing en contrast te zorgen door niet te lang in dezelfde genres te blijven hangen. Op deze manier blijft het voor mezelf en hopelijk ook voor het publiek spannend.

Als het lekkere weer nog even aanhoudt wordt de zon in ieder geval mijn leidraad voor mijn platenkeuze op de boot a.s. zondag. Ik heb echt ontzettend veel zin in deze gig. Ik heb Beesmunt Soundsystem en Tornado Wallace erg hoog zitten, qua producties en platenkeuze is dat bijzonder mijn ding. Voelt als een eer om voor ze op te mogen warmen!

Nijmegen ben je inmiddels ontgroeid met Amsterdam als nieuwe thuisbasis. Wat zijn je muzikale ambities voor de komende jaren?

Nou, ontgroeid zou ik niet willen zeggen, haha. Nijmegen blijft mijn thuishaven. Ik ben in een dorpje tegen de stad aan opgegroeid en heb daarna ruim 10 jaar in Nimma gewoond. O.a. op muzikaal vlak had ik niet durven dromen dat ik zoveel mee zou maken in deze stad. Ik ben er ook nog zeer regelmatig te vinden en hoop dat ik nog lang mijn steentje bij te kunnen dragen aan het bruisende nachtleven. Maar evengoed vind ik Amsterdam een heerlijke plek. Niet in de minste plaats omdat er op muzikaal gebied zoveel gebeurt. Mijn ambities zijn er niet door veranderd, ik ben mega dankbaar voor iedere gig die ik krijg en dat zal ik ook altijd blijven. Het zou natuurlijk sick zijn om ook in Amsterdam wat meer te gaan draaien of misschien een keer wat leuks op te zetten. Er zitten al een paar gave dingen in de pijplijn, dus ik ben wat dat betreft een tevreden mens!

Drift op de boot is helemaal uitverkocht. Voor Drift X Nimma Vaart door zijn nog wel enkele kaarten beschikbaar: www.driftomtedansen.nl/tickets

Deel Drift op de boot met Emilio Bestevez op facebook