Drift op de boot met SANJA

3 juli 2017 | podcast

SANJA is een bekende naam in de Nijmeegse housewereld. Al vroeg vond ze haar plek achter de schermen bij Doornroosje en Drift, waar ze steeds dieper verwikkeld raakte in de wereld van elektronische muziek. Inmiddels heeft ze haar plek helemaal gevonden en beschikt ze over een goed gevulde festivalagenda. Ze draait tijdens de Roze Woensdageditie van Drift op de boot een B2B zet met DJ Pure (ook niet bepaald een onbekende naam in Nijmegen) en nam als voorproefje vast een podcast voor ons op.Hey Sanja, dankjewel voor je podcast! Hou je deze stijl aan op de boot?

My pleasure. Mijn zin in de vierdaagsefeesten is goed gaan borrelen tijdens het maken van deze mix. Het tempo zit er redelijk in, maar we zitten inmiddels ook al diep in het festivalseizoen. Ik draai en koop veel ritmische breaky house, techno en minimal, van die tracks waar je vaak ook de hiphop invloeden in hoort. Ik stam zelf uit de danscultuur, dus die gelaagde platen met flinke hats en roffelende snares vind ik echt lekker om te mixen.

Eens in de zoveel tijd heb ik heftige platen-koop-driften, dan loopt het helemaal uit de hand en moet er even een rem op het kopen van platen gezet worden. Dit was afgelopen maand een kleine rib uit mijn lijf, maar een heerlijk gevoel om je wantlist op te schonen en alle plaatjes binnen te zien druppelen. Deze nieuwe stoet aan platen - waar er ook een paar van in deze mix zitten - gaan natuurlijk mee als we gaan varen.

Het is al een hele tijd geleden dat je je in de muziekindustrie gestort hebt, hoe is dit ooit begonnen?

Dat is een beetje een 'van het één kwam het ander' verhaal. Ik heb vroeger op de middelbare school veel gedanst, later deed ik dat in de club op de dansvloer. Ik was redelijk outgoing & nieuwsgierig (nog steeds hoor) en heb muziek altijd als meer dan enkel entertainment gezien. Je hebt op zoveel vlakken muziek nodig in je leven en het effect dat muziek heeft is belangrijk in een mensenleven. Net als eten en slapen is muziek in de breedste zin van het woord noodzakelijk. Om dit wat verder uit te pluizen heb ik toen voor de studie Muziekwetenschap gekozen.

Als vervolg ging ik ook klusjes doen voor feestjes, festivals en partijen: van promotiewerk tot artist handling. Ik ben bij Doornroosje en Drift terecht gekomen en daarnaast ook eigen projecten gaan opzetten. Ik investeer al zolang zoveel in muziek, dat zelf gaan draaien hier een logisch voortvloeisel uit was. Voel me thuis als ik aan het draaien ben. Het belangrijkste is dat je je intuïtie blijft volgen, je weet zelf vaak van binnen wel wat goed voelt en wat niet. Dan is het een kwestie van jezelf op de juiste frequentie zetten en gaan. Je hoeft echt niet te weten waar je over een tijdje bent. Je weet vaak toch pas achteraf hoe je bent gekomen waar je wilde zijn.

Voor de zomer heb je een aantal hele mooie boekingen staan. Waar ben je verder veel mee bezig nu?

Ik denk dat ik nog altijd het meeste van mijn tijd investeer in muziek. Dat groeit alleen maar. Als ik het niet in de vorm van draaien kan uiten, dan doe ik het met projecten als Some of Us en KANT. Ik merk dat ik steeds meer de vertaalslag aan het maken ben naar de inhoudelijke kant van muziek. Ook behoort het onder de knie krijgen van Ableton al een tijdje tot de orde van de dag.

De Vierdaagse is altijd een marathon, mijn schema heeft dit jaar vooral met achter de decks staan te maken. Mijn start is al op de vrijdag voor de Vierdaagse tijdens Zwarte Cross met ZiM. Op maandag draai ik dan een 7 uur lange R2-B2 set in De Tuin. Dinsdag is de boot van Zeester aan de beurt. Tijdens Roze Woensdag gaan we met Some of Us en Drift op de Boot vanzelfsprekend knallen. En vrijdag is de grote finale op de Voerweg met Sinan Alakus. Daarna even een weekje slapen en Netflix denk ik. Tips voor goede films en series zijn bij deze van harte welkom, haha.

Je draait op Drift op de boot Is Burning een B2B set met DJ Pure. Maken jullie vooraf veel afspraken over jullie set?

Nee, niet echt. Ik kan dat niet, een hele set voorbereiden. Pure en ik zien elkaar met enige regelmaat, maar we zijn allebei geen dj’s die van te voren bepalen wat we willen draaien. Als ik platen aan het diggen ben, kom ik wel eens een plaat tegen waar ik ineens het beeld van Drift op de boot bij zie. Dat zijn van die voorbereidende momentjes dat je denkt “ja, deze gaat sowieso mee.” Kan zijn dat ik hem dan alsnog niet draai. Ik ken Drift en haar sfeer goed, de rest komt allemaal neer op timing en mood. We hebben besloten er met een dosis goede energie in te gaan, want opwarmen op de boot is na 5 dagen feest niet echt meer nodig.

Deel Drift op de boot met SANJA op facebook