Drift op de boot met TITIA

26 juni 2017 | podcast

Tijdens de roze woensdag van de Nijmeegse Vierdaagsefeesten vaart Drift in samenwerking met Is Burning over de Waal. De Amsterdamse gay-avond 'Is Burning' bestaat inmiddels ruim 3 jaar en nodigde TITIA eind 2014 voor het eerst uit voor een optreden. Voor TITIA was dit haar solo-debuut, nadat ze vier jaar onderdeel was van het dj-collectief 'Spacegirls'. We spraken TITIA over Is Burning terwijl we luisteren naar de podcast die ze voor ons opnam.

Foto: Merijn Steins BisschopHi Titia! Kun je ons wat meer vertellen over deze podcast?

Ik zou vooral zeggen: volume hoog, raampjes open, drankje met een rietje...

Je eerste optreden voor Is Burning was in Trouw, hoe voelde dat?

Die avond was vet en zal ik nooit vergeten. Om in die club op zo'n avond de vrijheid te krijgen om een paar uur écht te draaien wat ik wil, dat is toch wel het lekkerst. Helemaal in mijn elementje. Die vrijheid die ik toen voelde, is denk ik ook precies waar Is Burning voor staat. Als je helemaal vrij kunt zijn, om te zijn wie of wat je bent, dan ben je op je allerbest. Niet alleen voel je dat zelf, dat zien anderen ook. En dat werkt aanstekelijk.

Je gaf een paar jaar geleden aan dat je aan het zoeken bent naar je eigen sound. Hoe sta je hier nu in?

Haha... dat heb ik eens gezegd ja :) Ik zou nu niet meer zeggen dat ik op zoek ben. Het komt er op neer dat ik draai wat ik tof vind. Muziek blijft een gevoel en dat is moeilijk te omschrijven. Muziek kan juist woorden vervangen daar waar taal tekort schiet. Als dj ben je overigens altijd op zoek naar vernieuwing. Dat houdt het interessant wat je doet, zéker ook voor jezelf.

Is Burning host Carlos Valdes staat 19 juli ook op de boot, samen met DJ Pure en SANJA. Wat vind je van dit programma?

Heerlijk toch?! Helemaal zin in :)


Deel Drift op de boot met TITIA op facebook