Op Drift met Deniro

7 juni 2017 | podcast

De carrière van Deniro is er eentje die we met plezier in de gaten houden. In sneltreinvaart maakt Reynier Hooft van Huijsduijnen (heel wat minder bondig dan z'n artiestenalias) naam in de internationale muziekwereld. Inmiddels zijn z'n talenten ook opgemerkt door onze DJ-crush Nina Kraviz en brengt hij tracks uit op haar label. We vroegen Deniro een waardig einde te geven aan onze podcast serie voor Drift Festival 2017. Of 'm dat gelukt is, check je hieronder.Hoi Deniro, bedankt voor je podcast! Kun je ons vertellen hoe deze podcast tot stand is gekomen?

Dat ging als zo. Eerst de keuze melodieus of monotoom. Het is melodieus geworden, want het wordt een zonnig festival met vrolijke mensen. Vervolgens heb ik platen uitgezocht die ik nog niet in een andere podcasts heb gebruikt en die niet allemaal heel oud zijn. En dan is het gewoon een kwestie van mixen en hopen dat het na 3 kwartier niet fout gaat, zodat je niet opnieuw hoeft te beginnen.

De afgelopen jaren zijn een achtbaan geweest voor Deniro. Kun je een beetje beseffen wat er allemaal gebeurt?

Achtbaan valt eigenlijk reuze mee, maar als dat zo lijkt kunnen we dat beeld maar beter in stand houden. Ik heb natuurlijk dondersgoed in de smiezen wat er allemaal gebeurt. Ik hoop eigenlijk vooral op zoveel mogelijk leuken plekken te draaien met mooi ravepubliek, zoals afgelopen weekend bij Trip to the Moon, een feestje van Nina Kraviz midden in de natuur in IJsland.

Je treedt wel eens op naast Nina Kraviz en hebt ook muziek uitgebracht op haar label. Wat voor een rol speelt zij in jouw muzikale carrière?

Zij speelt een hele grote rol. Het uitbrengen van mijn muziek op Trip heeft mij goed geholpen qua internationale boekingen. Ik waardeer het enorm dat zij ook voor het grote publiek onbekende artiesten laat releasen op haar label en niet kiest voor de standaard techno die je toch al veel te veel hoort.

Je gaf in het verleden aan over geen muzikale achtergrond te beschikken. Zou je graag nog een instrument willen leren spelen?

Ik zou graag goed piano leren spelen om lekker virtuoos te kunnen doen. Helaas heb ik geen zin om het echt te gaan leren ;)

Deniro staat aankomende zaterdag, 10 juni in de Vasim tijdens Drift Festival 2017. De allerlaatste tickets: www.driftomtedansen.nl/tickets

 

Deel Op Drift met Deniro op facebook