Op Drift met Elias Mazian

28 mei 2017 | podcast

Voor Elias Mazian zijn het bijzondere dagen. Na hard werken komt op 2 juni komt zijn nieuwe plaat 'Duplicate' uit, ruim een week voor Drift Festival. We spraken Elias over zijn nieuwe EP, andere aspecten van muziek en natuurlijk over de podcast die hij voor ons opnam.Hoi Elias, thanks voor je podcast! Wil je ons vertellen hoe je deze podcast hebt opgesteld?

Hallo! Ik heb eigenlijk gewoon gekeken naar welke muziek ik de laatste tijd gekocht heb en daar geprobeerd een selectie van te maken. Vervolgens hoop ik altijd maar dat er een bepaalde lijn in zit. Ik heb eigenlijk gewoon op record gedrukt en ben gewoon gaan draaien, dat voelt toch altijd het beste.

De School in Amsterdam is jouw thuisbasis, is Amsterdam ook qua muziekaanbod volgens jou de hoofdstad van Nederland?

Vanuit mijn oogpunt is Amsterdam de plek waar ik het liefst wil zijn. Het culturele en dan vooral muzikale aanbod in deze stad is fantastisch en was ook ooit de reden van mijn verhuizen er naartoe. Er is is altijd genoeg te doen en iedereen kan zich wel vinden in de stad. Ik ben erg blij dat ik er woon. Overigens wil dat niet zeggen dat er in andere steden weinig te doen is. Ik kom bijvoorbeeld ook graag in Rotterdam.

Op 2 juni mogen we je nieuwe EP verwachten. Hoe heb je het proces van het begin tot het uitbrengen van deze EP ervaren?

De muziek op Duplicate is al een tijdje geleden gemaakt, maar in de loop van de afgelopen 2 jaar zijn er een paar momenten geweest waar ik eraan ging zitten totdat het echt af was. Ik vind het wel fijn om er rustig aan te zitten en niet te haasten. Het was een kalm maar ook spannend proces. Ik ben blij dat het af is.

Op welke manier(en) laat jij je inspireren in het opnemen van nieuwe muziek?

Dat gebeurt eigenlijk de hele dag door. Het kan zijn door natuurlijk naar muziek te luisteren, maar soms kunnen mensen en de manier waarop ze in het leven staan me ontzettend inspireren. Alsof ze een nieuwe kamer in je hersens openen en je perspectief verversen. Ik ben altijd heel erg blij als dat gebeurt.

Probeer je naast het uitbrengen van muziek ook op andere manieren een inspiratie te zijn voor anderen?

Ik ben niet bezig met een inspiratie zijn. Dat kun je volgens mij niet 'proberen'. Ik wil er wel zijn voor mensen en stel me zo vaak mogelijk wel open op.

Naast wie zou jij de komende tijd nog wel eens een b2b set willen draaien?

Dat weet ik eigenlijk niet. Ik draai het liefst met mijn vrienden, dus dat zouden dan Job, Luc, Juri en Tom moeten zijn.

Met z'n nieuwe EP op zak, staat Elias Mazian op 10 juni bij de NYMA stage, op Drift Festival: www.driftomtedansen.nl/tickets

Deel Op Drift met Elias Mazian op facebook