Op Drift met Jaime Frias

10 mei 2017 | podcast

Over precies een maand dansen we tijdens de 7e editie van Drift Festival door tot de zon erbij neervalt. Een van de muziekfanaten die we 10 juni terugzien, is Jaime Frias. Als groot voorstander van vinyl, organisator van verschillende evenementen en natuurlijk als DJ, is Jaime constant bezig met het maken en ontdekken van muziek. We spraken hem over z'n muzieksmaak, rol bij Breakfast Club en over de podcast die hij voor ons opnam.Kun je ons iets meer vertellen over deze podcast?

Ik heb deze podcast thuis in 1 take opgenomen met 2 Technics SL1200 en een Allen & Heath Xone:22 mixer. Ik heb een paar weken gedaan over het selecteren van de juiste tracks en het maken van de tracklist, wat ik vervolgens heb opgenomen op een zonnige maandagmiddag. Daarnaast heb ik bewust gekozen om geen digitale tracks te gebruiken om zo expres iets dieper door de platenkast te moeten gaan.

Je muziek omschrijven we als hypnotiserend, ietwat duister maar ergens ook heel sexy. Hoe is de liefde voor deze stijl ontstaan?

Dat duistere vind ik zelf totaal niet, ik zou het eerder omschrijven als spacy ofzo. Verder doe ik veel moeite om de juiste platen bij elkaar te zoeken en hier een mooi geheel van te creëren, altijd balancerend op en het randje van house en techno. Vrienden spreken soms van typische 'Jaime' platen, ik heb dus blijkbaar wel een bepaalde herkenbare sound ontwikkeld. Zelf zie ik het niet als een bepaald te omschrijven genre, maar meer als iets wat zo gegroeid is de laatste 10 jaar.

We zien je in de rol van DJ en ook als organisator van Breakfast Club. Op welke manier wil je de komende tijd invulling gaan geven aan deze rollen?

Mijn passie is het draaien van m'n favoriete platen, op welke plekken dan ook. In m'n vrije tijd zoek ik naar pareltjes op internet en probeer ik mooie line-ups samen te stellen voor Breakfast Club en Mood. Bij Breakfast Club ben ik momenteel muzikaal adviseur en natuurlijk huis-deejay van het vetste ochtendfeest van Nederland. Verder belooft het een mooie zomer te worden met een aantal leuke festival boekingen :-)

Je checkt Jaime Frias 10 juni op de Elektrabel stage, op Drift Festival: www.driftomtedansen.nl/tickets

Deel Op Drift met Jaime Frias op facebook