Op Herfstdrift met David Vunk

14 november 2017 | podcast

Die David Vunk.. Stond 'ie daar opeens, jointje op de lip en alleen nog maar een 70's Adidasbroekje aan, te dansen op het Red Light Radio podium van Lentekabinet. Een dag later wist iedereen wie die eigengereide Rotterdammer met z'n zweetbandje was en ontbrak de naam van Vunk in geen enkele Lentekabinet recensie. Men zou bijna vergeten dat de man achter Moustache Records al bijna 25 jaar meedraait. Alles van acid, electro, italo, house én ABBA strooit Vunk over zijn zonder uitzondering uitzinnige publiek uit. Check de podcast maar eens, die David Vunk speciaal voor Herfstdrift Festival opnam.

 Hi David, thanks voor je Herfsdrift podcast! Kom je wel eens in Nijmegen?

Hey, alles goed? :) Af en toe. Laatste keer was geloof ik al een tijdje terug, ook bij Herfstdrift.

Zelf ben je een Rotterdammer pur sang. Waarom past die stad zo goed bij jou?

Misschien past LA beter bij me, dat weet ik niet. Ik heb gehoord dat het daar ook erg leuk is heheh. Maar ja, ik hou gewoon van Rotterdam. Alles lekker in de buurt en ik weet de weg :). Geboren en getogen en ook op muzikaal vlak zit het aan de top denk ik. Veel talent, dj's, producers, goede distributie waarvan ik de naam niet mag noemen ;). En natuurlijk veel leuke creatieve mensen die allemaal steeds maar weer op verschillende vlakken willen werken aan deze stad. Maar ik vind het overal gezellig en voel me overal wel thuis hoor. Rotterdam is aan de andere kant ook maar gewoon de plek waar ik woon, en Nederland is maar een kikkerlandje. Vanuit Rotterdam ben je overal zo, zeker vergeleken met buitenlandse gigs en de afstanden en reistijd daarvan.
Aan de andere kant hebben Rotterdam en de Rotterdammers mij ook gevormd tot wie ik nu ben als mens en als David Vunk, Ik ben door Rotterdam en alles en iedereen wat hier leeft, groeit, is en was, geïnspireerd. En dat is priceless..

Je carriere heeft een flinke boost gekregen. Hoe groot is de rol van je optreden op Lentekabinet daarin denk je?

Haha, leuke vraag. Tja, er is veel over gezegd, geschreven en die geposte filmpjes online die viral gingen natuurlijk. Ik heb er zelf nog niet over gesproken in het openbaar.
Toen ik Thomas Martojo bedankte voor de uitnodiging op lentekabinet zei hij: "haha ja werd wel eens tijd toch." :). In de bijna 25 jaar dat ik met dj-en bezig ben, is het beetje bij beetje steeds langszaam beter gegaan met mijn carriere. In 2003 mijn eerste buitenlandse gig bijvoorbeeld. Alweer 14 jaar geleden, dat wel. In 2007 het oprichten van Moustache Records. En in al die jaren kan je veel optredens doen. Ik leerde in al die tijd heel veel mensen kennen en bouwden veel contacten op. 2 jaar geleden belandde ik bij Phuturewest Bookings. Maar ook de 15 jaar dat ik mijn wekelijkse show en mixes doe bij Intergalactic FM en daarvoor zelfs bij CBS (thanks Ferenc ;), heeft bijgedragen. Eigenlijk doe ik sinds 1996 hetzelfde, namelijk vanuit mijn hart draaien. Een eclectische mix van elektronische dansmuziek met energy daar. Van techno acid naar 80-ies, italo, electro wave en terug. Dat wordt gewaardeerd en nu door een wat groter publiek opgepikt. Ik kom dus niet zomaar uit het niets ;)

Op Lentekabinet zelf wist ik dat het moest gaan gebeuren. Een frisse en gezonde spanning (ik leek op raging bull volgens mijn vrienden). Het was heel mooi weer, al mijn vrienden waren aanwezig net als een bak platen met mijn favorieten van het moment. Ik weet nog dat Hugo van Red Light naar me toe kwam voor de set en zei: "ze willen jou, ze vragen naar je op de dansvloer." Hahaha, dat vond ik natuurlijk wal gaaf en was goed voor mijn vibe. Het moest nog wel gebeuren en je moet het nog wel doen. Toen ik moest beginnen, stond het bomvol en bij de eerste plaat ging gelijk het dak eraf. Al begon ik wel met een intro van het Neurenberg proces en daarna een zware electro synth new beat plaat van Klankwerk; de connectie was daar met het publiek en voelde echt magic!


David Vunk, 5 minuten voor z'n memorabele set bij Lentekabinet.

s' Avonds moest ik nog bij 10 Woei in Bar draaien. Toen ik volgende dag wakker werd, zag ik ineens de berichten en appjes met dingen als "Jo heb je die filmpjes al gezien online?" hahahah.
De pers begon op maandag en in zowat elk artikel kwam mijn set ter sprake en nogal in positieve zin. Serge Clone maakte nog een dikke grap en vroeg toen ik Clone binnenkwam op maandag of ik nog ergens gedraaid had dat afgelopen weekend. Benny Rodrigues die ernaast stond zei lachend: "merk je al wat in je boekingen? Nou, het is je echt gegund." Toch leuk als je dat van je longtime collega's hoort.

Om even op de vraag terug te komen.

Het Lentekabinet was inderdaad een grote dag in mijn carrière. Alles klopte. Het heeft mijn carrière wel een boost gegeven ja. Mijn agenda was redelijk vol, maar nu bomvol. Echt tof, lekker rocken. Maar het komt ook door die vele anderen bookers, organisaties, clubs en festivals die mij vragen in heel Europa. Zo wordt je wereld groter. Wat mij wel opvalt, is dat ik bijvoorbeeld de komende 3 maanden veel Nederlandse gigs heb wat ik zeker zelf als waardering zie, omdat ik tot 1,5 jaar geleden eigenlijk juist veel buiten Nederland draaide.
Dus Thomas, Casper, Orpheu, Hugo, Mattheis, Bert en iedereen van Dekmantel/Lentekabinet/Red Light Radio: bedankt he x ;)

Inmiddels zitten we al helemaal in de herfstsferen. Ben jij een beetje een herfstmens?

Pannekoek met spek en stroop eten na het paddenstoelen zoeken in het Kralingsebos bij pannekoekenhuis de Zwaluw vind ik wel gers.

25 november, Herfstdrift Festival. Tot dan!
Dik.

Benieuwd of David Vunk in de herfst z'n shirt wel aanhoudt? De laatste Herfstdrift tickets haal je hier:www.driftomtedansen.nl/tickets
Event: Herfstdrift Festival 2017.

Deel Op Herfstdrift met David Vunk op facebook