Op Herfstdrift met Micha Venderbos (MV)

31 oktober 2017 | podcast

Micha is een van de parels uit onze stad. Hij begon in 2012 het vinyl-only label Photic Fields, is gespecialiseerd in analoge beats vol emotie en zal ervoor zorgen dat zijn publiek aan niks tekort komt op Herfstdrift. Dat Micha er zelf zin in heeft, blijkt wel gezien de 9(!) releases die hij speciaal voor zijn Herfstdrift optreden weggeeft. Tel daar z'n podcast en interview bij op en je hebt alles om jezelf eens stevig klaar te stomen voor Herfstdrift Festival 2017.Hey Micha, dank voor je podcast. Hoe was je zomer?
Die was goed en druk! Ik ben in Roemenië, Italië, Duitsland, Frankrijk en Renesse (!) geweest. Vol vakantietripjes dus. En verder ook best wat gewerkt. Aan het begin van de zomer kwam de laatste release op Photic Fields nog uit, van CCO (Contra Communem Opinionem).

Kun je ons wat vertellen over deze podcast?
Het is een mix van nogal diepe, donkere electro en techno. Vrij spannende muziek, denk ik. Met platen van veel favoriete producers als Drexciya, Varg, Versalife, VC-118A en Gunnar Haslam. Dit soort muziek, kort gezegd platen met ‘beats’, mix ik vooraan onder MV.

Je hebt een grote passie voor ambient. Waar is die liefde vandaan gekomen?
Ik houd van ruimtelijke muziek en muziek die je in vervoering brengt. Ambient is daarbij ook kalme muziek, het geeft ruimte in je hoofd. Het dwingt je niet een bepaalde richting op, het is heel open. En het verveelt me eigenlijk nooit. Mijn indruk is dat er de laatste tijd ook wat meer aandacht voor ambient is. Er zijn eigenlijk maar weinig echte ambient-DJ’s. Het leek me leuk onder de naam Merites me te specialiseren in het mixen van ambient. Ik hoop dat er in de toekomst ook wat meer ruimte zal zijn voor ambient op events/festivals (meer chill-out ruimtes etc.).

Op Herfstdrift draai je in de Vasim, waar stomende techno de boventoon voert. Weet je al een beetje wat we van je mogen verwachten?
In de lijn van de podcast. Vrij diepe muziek (techno, electro, IDM etc.) met veel nadruk op sfeer en emotie. En het zal, gelet op de plek, zeker ook dansbaar zijn.

Waar ben je verder druk mee nu?
Met een verhuizing! En verder vooral met mijn werk, mijn andere werk, een tweede masterstudie en – natuurlijk – het runnen van First Notions en Photic Fields. Op Photic Fields komt binnenkort een plaat uit van VC-118A, het electro-alias van Samuel van Dijk (aka Mohlao/Multicast Dynamics; in de podcast zit een track van elk alias). Ik kijk erg uit naar deze release, ‘Lichtinval’ genaamd. Verder staat er een tweetal ambientreleases gepland op First Notions.

Ter ere van zijn optreden op Herfstdrift heeft Micha ons maar liefst 9 releases van Photic Fields gegeven. Wij geven ze per 3 (verschillende) items weg. Like of reageer op het Facebook bericht en maak kans!

3x: PF11 (Tagwell Woods; 12 inch) + PF13 (The Valley and The Mountain; CD)  + PF14 (CCO; 12 inch).

Micha Venderbos (MV) staat 25 november in de Vasim, op Herfstdrift Festival 2017. Kaarten haal je hier: www.driftomtedansen.nl/tickets.

Deel Op Herfstdrift met Micha Venderbos (MV) op facebook