Podcast: Times Are Ruff

26 januari 2018 | podcast

Als we een duik van 2 jaar terug in de tijd nemen, zien we Times Are Ruff met z'n 3en op een zonovergoten Nyma podium tijdens Drift Festival 2016 staan. De Haagse boys vormen met deze naam niet alleen een artiest, maar eveneens een label waar tientallen releases op verschenen zijn en zullen verschijnen. De leukste vraag die ze ons vooraf stelde: "Is het heel erg als de podcast 3 uur duurt?"Times are Ruff, op welke beruchte after is die naam ontstaan?
Haha, nou geen after, maar had natuurlijk zo gekund. De naam van ons collectief is ontstaan tijdens de eerste studio sessies waar we 5 jaar geleden voor het eerst met z'n drie├źn samenzaten. En sloeg zowel op de hard-hitting house die we toen maakten, maar ook op de buurt waar de studio toen zat; een vrij ruige buurt in onze hometown Den Haag.

Tevreden over het resultaat van de sessies besloten we de tracks zelf uit te geven, omdat we erg geloofde in de eigen kracht en autonoom wilde zijn. Zo ontstond ons label Times are Ruff (TAR) en zijn we nu alweer 5 jaar later en 14 releases verder. We geven op het label nu ook andere artiesten uit naast onze eigen tracks. Er wordt zo veel goede house gemaakt op het moment, dat moet gewoon een plekje krijgen.

Dan de podcast zelf, vertel daar eens iets over!
What to tell? Better to listen! Haha, in ieder geval is het een volledig geïmproviseerde mix, doen we altijd eigenlijk. We gaan gewoon 6-7 uur staan mixen en knippen dan het beste stuk eruit. Zo blijven alle mixen spontaan met die live-vibe. En we houden gewoon ook van lange mix sessies. De podcast is ook een brede mix van sounds/genre's, we glijden zo een beetje door het hele geluid-spectrum heen.

We zijn nu een maandje onderweg in 2018. Hoe staat het ervoor met de goede voornemens?
Best goed eigenlijk! We willen dit jaar gewoon weer veel muziek uitbrengen en komen net terug uit een weekje studio'n in de Ardennen. In dat weekje zijn de gezonde voornemens zeker even op een 2e plek gekomen, maar het was een top tijd waarin een hoop nieuwe tracks zijn geschreven. Die zullen we waarschijnlijk de rest van het jaar releasen, maar eerst nu aankomende maand onze plaat samen met 'Il Garage' op TAR 15.

En dan nog even een duik in het verleden: Drift Festival 2016. Wat roept dat bij jullie op?

Hmmmm, festival was te gek, maar we hadden echt hevige technische problemen met de apparatuur van onze live-set, dat zorgt er voor dat we zelf niet echt blij waren met het optreden.

Festivalkriebels gekregen van dit verhaal? Meer nieuws over Drift Festival 2018 komt sneller dan je denkt.

Deel Podcast: Times Are Ruff op facebook