fbpx

Route van de Programmeur: vrijdag

Zoals je van ons gewend bent tipt programmeur Jesper Heethaar zijn favorieten van de vrijdag op Herfstdrift. Dit jaar wordt het iets moeilijker kiezen omdat hij met zijn voet in het gips zit. “Elk voordeel heeft zijn nadeel, zullen we maar zeggen. Want dat ik wat minder mobiel ben, betekent wel dat ik de artiesten die ik zie net iets langer kan aanschouwen. Los van het feit dat ik elke artiest graag volledig zou willen horen, tip ik de artiesten die je echt niet mag missen.” Dit is het programmeursrondje van Herfstdrift-vrijdag!

14:00 Naone | NYMA
De eer om ons allereerste festivalweekend (ja, alle vorige gingen niet door vanwege een afgelasting door heftige wind en twee jaar covid) af te trappen is aan de uit Seoul afkomstige Naone. Haar DJ sets worden geïnspireerd door de sound van de 90s, en lopen over van de trance, acid en techno. Een trippy kickstart van je weekend

15:30 Radical Hi-Fi | Garage
Tijdens deze Herfstdrift is de Garage weer in de oude vertrouwde Vasim te vinden. Niet op de plek waar hij eerst zat maar net ergens anders – waar precies zie je daar. Ik denk dat het wel eens de hit van het weekend kan worden, want het legendarische Krackfree Soundsystem is er weer te vinden. En Ketama Man & General K, aka Radical Hi-Fi, brengen hun beste reggae, dub en dancehall-platen mee naar Nijmegen!

16:00 Guus Christian & Wes | Dansbär
Guus Christian is een welbekend gezicht in de Nijmeegse scene, een van de heren achter Blauwdruk en graag geziene gast op Drift. De Utrechtse Wes is mogelijk iets minder bekend maar na hun set op Open Source Radio als Guus Christian & Goodthingman dacht ik direct aan een slot op de Dansbär-stage. Warme, exotische platen in de herfst!

16:15 Operating Modus / The Exaltics live | Vasim
De dilemma’s stapelen zich al op. Keuzes maken wordt lastig deze dagen, maar Mauke alias Operating Modus kan en wil ik niet missen natuurlijk. De afgelopen jaren timmert hij flink aan de weg in Nederland, en als drijvende kracht achter Open Source Radio en tegenwoordig ook Drift ben ik enorm benieuwd hoe zijn laatste platen zullen zijn. Mauke vist namelijk veel naar parels uit het verleden en heden. Na zijn set ben ik enorm benieuwd naar de start van The Exaltics, bekend van releases op zijn eigen label Solar One Music, maar ook van releases op het Nijmeegse Shipwrec-label! In 2021 kwam er een collab uit tussen The Exaltics en Helena Hauff, die deze dag hier afsluit. Verwacht donkere, rauwe, vieze electro en acidgeluiden.

17:00 Mal_Hombre live | Nyma / Elektra
Rotterdams duo Black Cadmium heeft een enorm sterk jaar achter de rug, en ik weet 100% zeker dat ze de NYMA-tent op z’n kop zetten. Toch ga ik kijken bij Mal_Hombre’s liveset. Dat is misschien voor veel mensen de meest onbekende namen op de line-up. Ik kende hem in eerste instantie ook niet, maar zijn naam bleef maar opduiken. Jeff Mills en DVS1 draaien zijn tracks grijs, en hij heeft een trits releases op het Axis-label van Mills gereleased. Omdat ik een artiest zocht met een liveshow, besloot ik hem te mailen met de vraag of hij een live-set zou willen spelen tijdens Herfstdrift. Maak je op voor diepe, trippy techno waar de 909 de hoofdmoot slaat. TIP van het weekend voor techno heads!

17:45 L.F.T. | Vasim
L.F.T. staat voor Love, Fist, Tears. Zijn muziek definieert zichzelf als een mix tussen new wave en breakbeat electro, met invloeden van de distorted drum machines uit Den Haag. Ik denk dat hem een grote toekomst wacht. Tip!

18:00 Kennedy / Darryn Jones b2b Red Greg | Dansbär
Nick, die je kent als Kennedy, is een muzikale duizendpoot. Naast dat hij werkt voor Redlight Records en het aanverwante label Music From Memory heeft hij een eigen label genaamd Dream Machine. Verwacht hier de perfecte balans tussen (Chicago) house en disco te vinden. Ik pak zijn laatste deel mee voor we naar een nu al legendarische b2b gaan van Darryn Jones en Red Greg. Dit is de eerste keer dat ze in Nederland rug aan rug draaien. Red Greg ken je misschien nog van zijn optreden tijdens Herfstdrift in 2017, Darryn Jones maakt zijn Drift-debuut. Hij is een Chicago-based DJ die in de mid jaren ’80 begonnen is en diep in de modern soul, rare disco, boogie en andere obscure stijlen zit. De heren zijn allebei onderdeel van de Berlijnse JAW family en hebben elkaar hoog zitten. Wat je te wachten staat? Louter disco power voor de dansvloer! TIP TIP TIP!

 

19:00 Madam X b2b Zohar / Jerrau | Garage
Luister maar eens een soloset van Madam X en eentje van Zohar. Combineer ze in je gedachten, en je hebt een magische back-to-back te pakken. De vriendinnen gaan elkaar muzikaal vinden in de Garage. Jerrau staat vervolgens een lastige klus te wachten, maar die is hem wel toevertrouwd. De Amsterdamse DJ heeft in 2022 bijna elk festival plat gespeeld (o.a. Lowlands en Down The Rabbit Hole). Herfstdrift is nu aan de beurt!

19:45 Claudio PRC / JakoJako live | Spinnerij
Claudio PRC is een Italiaanse deep techno-specialist, zoals we er wel meer kennen uit Italië. Hij is sinds 2006 actief als dj en producer met releases op Prologue, Semantica Records en TGP, waar hij ook co-founder van is. Verwacht een diepe, trippy, gelaagde set waar je in kunt verdwijnen. Daarna staat JakoJako op het programma bij de Spinnerij. Ze gaat een modulaire liveshow weggeven, en bij het horen van onderstaande set leek me dat de perfecte brug tussen Claudio PRC en GiGi FM. Luister van begin tot eind (zonder te skippen) en je weet genoeg!

20:45 DVS1 | Vasim
DVS1 is een graag geziene gast bij Drift. Dat dit een speciale set wordt, zo tussen L.F.T. en Helena Hauff in, kan eigenlijk niet anders. Nuff said.

21:15 Aurora Halal b2b DJ Nobu / Byron the Aquarius

De keuzestress begint toe te nemen. Ik laat het van het moment afhangen waar ik zin in heb. De eerste b2b ooit tussen Aurora Halal en DJ Nobu, of de wat warmere geluiden van de altijd goedlachse Byron the Aquarius die Herfstdrift al eens op zijn kop zette in 2018. Wat het ook wordt: ze zijn allemaal steengoed.

22:00 closing acts: Job Jobse, Ben Sims B2B DJ Bone, Danilo Plessow (MCDE), Helena Hauff, GiGi FM, Aïsha Devi

Het moeilijke aan programmeren, is dat je altijd sterke acts tegenover elkaar hebt staan omdat het anders ergens anders (te) druk wordt. Zo ook deze keer. Geen van allen behoeven introductie, en ook hier hangt het af van mijn stemming en waar de meeste vrienden en collega’s zijn. Ik gok bij Helena Hauff of Ben Sims b2b DJ Bone.

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.