Route van de programmeur: zaterdag

17 november 2022

Zoals je van ons gewend bent tipt programmeur Jesper Heethaar zijn favorieten. Dit is het programmeursrondje van Herfstdrift-zaterdag! 

14:00 Lumus Instruments | Elektra

Kunstcollectief Lumus Instruments (die je kent van de Spinnerij tijdens Drift Festival) ontfermt zich tijdens Herfstdrift over de Elektra met een grensverleggende A/V installatie. Het werk staat op zichzelf, en dat maak je mee tijdens het eerste uur van het festival, als er nog geen artiest op het podium staat en je het werk in vol ornaat kunt beleven. Lekker wakker worden zo!

14:30 Charmaine | Dansbär

Charmaine in een Rotterdam based DJ en serveert tijdens haar sets een breed palet aan onweerstaanbare geluiden – van jazz-fuzion tot powerful disco & Chicago house. Check haar sets maar eens en je weet genoeg: haar naam gaan we de komende jaren vaker zien op posters!

15:30 Barros & Friends | Strandbar Stek

Op steenworp afstand van de Dansbär vind je Strandbar Stek, waar je met een onovertrefbaar uitzicht over de Waal in een oase van rust en spiritualiteit beland. Juan Barros – Drift-vriend sinds jaar en dag – neemt hier het hele weekend de muzikale leiding op zich, en kan ik niet mislopen voordat ik me richting de Vasim beweeg.

16:00 DMX Krew live | Vasim

DMX Krew heeft een letterlijke vrachtlading ijzersterke releases achter zijn naam staan. Hij bracht zijn werk onder andere uit bij Rephlex, Hypercolour en ook op het Nimweegse Shipwrec-label. Een van zijn bekendste tracks is ‘Come To Me’ en kwam al uit in 1998. TIP!

Job Jobse speelt DMX krew:

 

17:30 Mala | Garage

Mala staat al jaren op mijn bucketlist om te boeken voor Drift, en nu kon het dan eindelijk. Hij is onderdeel van de baanbrekende dubstep-crew Digital Mystikz (samen met Coki) en oprichter van het Britse substep label Deep Medi, dat ook alweer uit 2006 stamt. Dubstep zoals dubstep hoort te klinken. Check het hieronder!

18:00 Deepchord | Spinnerij

Een naam die in Berlijnse kringen nauwelijks introductie behoeft, want Ricardo Villalobos, Luciano en Richie Hawtin speelden zijn platen grijs in de hoogtijdagen van de minimal. Verwacht diepe dubtechno en dikke grooves om in weg te dromen. Mega TIP!

18:30 Chaos in the CBD | NYMA

Wie bij Down The Rabbit Hole is geweest en deze Nieuw-Zeelandse mannen daar heeft zien draaien, weet wat hem of haar te wachten staat. De gebroeders Helliker-Hales maken intricate zweefhouse voor toplabels als Rhythm Section om hun sets vol te draaien met precies het tegenovergestelde. Diep, heavy en hard zijn de sleutelwoorden.

19:45 Stef Mendesidis (live) | Elektra

Stef Mendesidis gebruikt de techniek van one-take recording, waarbij hij trouw blijft aan het principe van live techno-creatie. Zijn shows hebben een soort oneindige dynamiek die een unieke ervaring bieden voor elke gepassioneerde raver. Hij krijgt dan ook 2 uur de tijd voor zijn liveshow, en is de perfecte brug richting afsluiter van de dag KI/KI.

20:00 Traxx | Vasim

Traxx is een “lover of music”, maar dan wel een met een passie die zo intens is dat je er steil van achterover slaat. Die geestdrift is genreoverstijgend, en heeft meer dan genoeg te bieden voor thuisluisteraars en enthousiaste clubber alike. Zijn roots liggen in Chicago, en de legendarische Ron Hardy is zijn grote inspiratiebron. Tot op de dag van vandaag staat een set van hem in Trouw in mijn top vijf aller tijden.

21:00 Double O B2B Mantra | Garage

Double O is een van de meest gerespecteerde gasten in de jungle, met een carrière die meer dan 25 jaar omspant. Mantra representeert “real drum ’n bass at it’s finest”. De twee partners in crime zijn de oprichters achter de clubnacht en label Rupture, dat ze sinds 2006 runnen. Perfect voor iedereen die gek is van ratelende beats.

22:00 Palms Trax | Dansbär

Naast begenadigd dj is hij ook een steengoede producer, en gek genoeg maakt Palms Trax zijn debuut op Drift. Hij mag gelijk de Dansbär afsluiten. Nuff said.

23:00 Sherelle | Garage

Van jongs af aan heeft SHERELLE affiniteit gehad met alles wat met left field-bass te maken heeft. Denk aan artiesten als 4 Hero, Machinedrum en met name DJ Rashad. Het afgelopen jaar gaat ze sky high, en het is haar dan ook meer dan toevertrouwd om de Garage na die legendes Double O en Mantra af te sluiten. Check haar Boiler Room op Dekmantel maar eens: vuur!

23:30 KI/KI | Elektra

De cirkel is rond: we sluiten af waar we de dag ook begonnen en duiken in de razendsnelle trance en rave van KI/KI, die in samenwerking met Lumus Instruments speciaal voor Herfstdrift een A/V show heeft gecreëerd. Bovendien is dit het moment waarop we met het hele team samenkomen en proosten op de allereerste 2-daagse Herfstdrift. Oh, en dan nog even afteren natuurlijk ;-).

Deel dit artikel: