fbpx

Schemerlicht is verplaatst

Schemerlicht 2020 is verplaatst. De editie van 2020 had een wonderlijke piloteditie moeten worden en een voorproefje op het festival van 2021, maar helaas. De maatregelen tegen corona zijn dusdanig verscherpt dat het evenement niet meer voor een ieder van jullie goed en plezierig te organiseren is. Teleurstellend, maar veiligheid en vrijheid gaan vóór. In het opzetten van een nieuw festival, gaat altijd erg veel tijd zitten, gelukkig ging de kaartverkoop goed en haalden we veel energie uit jullie enthousiasme en de positieve reacties. Wij gaan het komende jaar keihard aan de slag met Schemerlicht Festival 2021, waar we jullie in de loop van de maanden meer over zullen vertellen. Heb je een ticket gekocht? Dan ontvang je van ons een mail met de optie tot refunding of donatie van je ticket.

In het eerder geplaatste artikel ‘Dit hoor en zie je op Schemerlicht‘ hieronder lees je meer over hoe Schemerlicht er dit jaar uit zou komen te zien.

Het is inmiddels een tijd geleden dat we met Drift een evenement op poten konden zetten. We zijn daarom extra blij dat we van 16 t/m 25 oktober eindelijk weer iets nieuws aan jullie mogen presenteren. In samenwerking met Schemerlicht Festival, de Gemeente Nijmegen en Hortus is Schemerlicht ontstaan: een innovatief licht- en geluidskunst evenement voor alle leeftijden in de Nijmeegse Botanische tuin Hortus.

Aankomende herfstvakantie (16 t/m 25 oktober) wandel je elke avond bij schemering in een sprookjesachtige, botanische tuin en ervaar je kunst zoals je dat nog nooit gedaan hebt. In samenwerking met audiovisuele kunstenaars, waaronder Drift-helden Jameszoo en Boris Acket, staan er unieke licht- en geluidsinstallaties opgesteld die in verbinding staan met de planten, bomen, vijvers en bloemen van de tuin en een beleving creëren die je op nieuwe wijze in contact brengt met de natuur. Denk aan een samenspel tussen de rietkraag van een vijver en projecties van een virtuele wereld, of geluidskunst dat interactie opzoekt met de geluiden van de tuin zelf.

De kunstenaars, onder leiding van curator Boris Acket, zijn geïnspireerd door het letterlijk tot stilstand komen van zichzelf en de wereld om zich heen vanwege het Coronavirus. Boris Acket – die je vorig jaar wellicht samen met Robbert van der Bildt gezien hebt op Herfstdrift als Working Titles – weet als geen ander hoe geluid, licht, wind, lasers, performance en installatiekunst elkaar versterken en, zoals je met eigen ogen zult zien tijdens de wandeling, een multidisciplinaire totaalbeleving vormen.Boris Acket en Robbert van der Bildt als Working Titles tijdens Herfstdrift Festival 2019.

Ook Jameszoo is één van de kunstenaars die werk vertoont tijdens Schemerlicht. Jameszoo vervulde vorig jaar een bijzondere rol tijdens Drift Festival 2019, toen hij een week in residence ging in de Willemtwee Studios en zijn werk ten gehore bracht tijdens het Drift Festival Openingsconcert. Tijdens Schemerlicht presenteert Jameszoo een locatie-specifieke geluidscompositie genaamd ‘zingen’, onder begeleiding van een prachtige lichtkunst show.Beeld van de show van Jameszoo tijdens het Drift Festival Openingsconcert. 

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.