Dit is de week van Drift Festival 2022

08.06 | Sisters with Transistors, LUX

Sisters with Transistors is het opmerkelijke onvertelde verhaal van de vrouwelijke pioniers van elektronische muziek, componisten die machines en hun bevrijdende technologieën omarmden om de manier waarop we tegenwoordig muziek produceren en luisteren volledig te transformeren.

Deze docufilm brengt een nieuwe geschiedenis van elektronische muziek in kaart via de visionaire vrouwen wier radicale experimenten met machines de grenzen van muziek opnieuw bepaalden. Na de screening vindt een gesprek plaats over de rol van vrouwen in de elektronische muziek en het belang van nachtleven. Deze filmspecial is in samenwerking met Drift, LUX en In-Edit.

Event: Sisters with Transistors | Drift Festival 22
Tickets zijn hier verkrijgbaar.

09.06 | Rave Experience, Doornroosje

Op donderdag 9 juni maken we ons in Doornroosje alvast los van de dagelijkse beslommeringen en dompelen we ons onder in de rave cultuur. Neem je vrienden, familie, huisgenoten en collega’s mee, trek je lekkerste rave-outfit uit de kast en laat je meevoeren in de extase die raven heet. We hebben ruimte nodig, dus plaatsen zijn beperkt. Tot op de dansvloer!

Event: Rave Experience | Drift Festival 22
Tickets zijn hier verkrijgbaar.

10.06 | Plaid (live) & RDS live (De Lichting), Doornroosje

Ze maken samen muziek sinds de vroege nineties, richtten The Black Dog op, remixten iedereen van Björk tot Herbert, braken door naast Autechre, Plastikman en Aphex Twin, maken techno, IDM, house en alles ertussen en we zijn apetrots dat we ze naar Nijmegen kunnen halen. Drift presenteert: Plaid (live)! Wonderkind RDS van de Amsterdams crew De Lichting, opent het bal met zijn even betoverende als compromisloze producties.

Event: Plaid live & RDS live (De Lichting) | Drift Festival 22
Tickets zijn hier verkrijgbaar.

11.06 | Drift Festival 2022, NYMA

De aller- allerlaatste kaarten zijn nu beschikbaar! Klik hier om er bij te zijn.

11.06 | Planet Rose is op Drift, Doornroosje

Als de laatste beat heeft geslagen op het NYMA-terrein wil dat nog niet zeggen dat we uitgedanst zijn deze Drift Festival. Integendeel, we duiken gewoon weer de nacht in, en daarom bundelen we de krachten met Doornroosje en de oudste clubnacht van Nederland!

Event: Planet Rose is op Drift
Tickets zijn hier verkrijgbaar.

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.