fbpx

Dit kun je verwachten van de nieuwe Drift-directie

In 2020 en 2021 ging er vanuit het niets een streep door al onze evenementen en kwam de Drift-motor tot stilstand. Het bleek, gek genoeg, ons beste moment te worden. Voor het eerst in jaren konden we stilstaan bij wie we zijn, waarom we doen wat we doen en waarom dat eigenlijk belangrijk is. Grote vragen die tijd en aandacht vereisen. Een mooi en kwetsbaar proces waarin we niet alleen leerden hoe we Drift nog veel beter kunnen maken dan het al is, maar waar bij twee van de drie huidige directieleden ook het besef groeide dat de tijd gekomen is om plaats te maken voor een nieuwe generatie. En daarom dragen Brent Roozendaal en Diede van Overbeek vandaag, na 20 ongelofelijke jaren Drift, het stokje over.

11 en 5 jaar geleden is het inmiddels, toen Stef en ik (Mauke) als twee kersverse en onwetende stagiaires in de Drift headquarters kwamen binnendruppelen. Tijdens deze fantastische jaren maakten we de ontwikkeling van Drift tot een bloedserieuze evenementenorganisatie mee, met de oprichting van het overkoepelende Studio Linksvoor als hoogtepunt. Maar ook ontwikkelden we onszelf van twee hongerige studenten tot waar we nu gekomen zijn: de nieuwe operationeel (Stef) en creatief (Mauke) directeur van Drift. Samen met Jos Besselink (financieel directeur) zijn we klaar voor 20 nieuwe, onvergetelijke jaren Drift.

Om je alvast een beeld te geven van wat jullie van ons kunnen verwachten, nemen we je hieronder alvast mee in een aantal plannen die we de komende tijd uitrollen. Met daarin ook een oproep: want als we iets hebben geleerd de afgelopen jaren, is het wel dat we samen (op) Drift zijn. Jullie ideeën, tips en kritiek maken Drift wat Drift is. Je bereikt ons via info@driftomtedansen.nl.

Focus op festivals
Drift is ontsproten uit een donkere kelder en de club was jarenlang ons thuis, maar vanaf dit jaar leggen we de focus op de evenementen waarmee we het verschil maken. Dat betekent dat we ons voortaan richten op de twee festivals en de epische bootfeesten tijdens de Vierdaagsefeesten. We horen je denken: en Nachtdrift dan? Ook daarvoor zijn er plannen gesmeed. Hoor je gauw.

Integratie kunst & cultuur
In samenwerking met audiovisueel kunstenaar Boris Acket hebben we de afgelopen tijd hard gewerkt aan het eiken van onze artistieke visie, die ons terugbrengt naar de oorsprong van Drift. Kraken, gekriekt in de graffiti en volwassen geworden op een verlaten industrieterrein; vanuit deze aarding bewegen we ons vooruit en krijgt kunst en cultuur een prominente(re) rol op- en rondom onze evenementen. Drift Festival 2022 tickethouders: maak jullie borst maar nat.

De week van Drift Festival
In aanloop naar de mooiste zaterdag van de lente betrekken we de stad nog meer bij wat er bij ons binnen gebeurt. Zo dompelen we ons op donderdag 9 juni onder in de ravecultuur tijdens een speciale rave workshop met Stichting Ark, check je IDM legende Plaid en wonderkind RDS (De Lichting) live in Doornroosje op vrijdag 10 juni en krijg je op woensdag 8 juni een wel heel bijzondere film te zien (waarover later meer). Stay tuned.

Talentontwikkeling
Drift is altijd al een springplank geweest voor talent, en die rol gaan we verder uitdiepen. Zo gaan we inniger samenwerken met onze vrienden van Open Source Radio door een integraal talentontwikkelingsprogramma voor dj’s te ontwikkelen, en ga je de container dit jaar terugzien op het terrein. Hierover later meer.

Tot de volgende Drift!

Mauke & Stef

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.