fbpx

Exclusief: Museum Drift

Weet je nog hoe de allereerste Drift Festival poster eruit zag? Of mis je dat waanzinnige lichtkunstwerk uit 2017 tijdens Octave One in de Kathedraal? Wat zijn de meest memorabele momenten van Drift-fotograaf Tim Buiting? En zullen we nog één keer teruggaan naar 2012 met de legendarische show van Jeff Mills onder de gewelven van de oude fabriekshal? Alleen dit jaar, tijdens Herfstdrift Festival, veranderen we de Vasim tot een exclusief pop-up museum: Museum Drift. Link in bio voor het artikel.

Van oude posters tot verse verhalen, tijdens Herfstdrift nodigen we je uit om een duik te nemen in de maar liefst twee decennia Drift-geschiedenis. Daarom lanceren we het tijdelijke, splinternieuwe Museum Drift, een tijdscapsule vol pracht en praal waar je aan de hand van archiefmateriaal, beeld, geluid, fysieke objecten en live-performances nog één keer de hoogte- en dieptepunten uit ons bewogen verleden beleeft.


Drift Festival 2016

Afgelopen lente vertelden we al eens dat 2022 in het teken staat van het verzamelen van herinneringen. We hebben er namelijk ontelbaar veel gemaakt tijdens onze twintig jaar – met jou, met jullie, met onze artiesten, creatievelingen, kunstenaars en met ons team. Wat we bijeen brachten en inzamelenden krijgt tijdens het festival een bijzondere plek op het terrein.

“Het is een unieke kans om de mooiste kunstwerken en objecten van de afgelopen jaren op een nieuwe manier te laten zien en te ontdekken”, vertelt creatief directeur Mauke Rodermond. “Je kunt er straks luisteren naar je favoriete (niet-gepubliceerde) Drift sets, nooit-vertoonde beelden van events bekijken en bewaard gebleven rave-relikwieën ontdekken.”

Geen fotobeschrijving beschikbaar.
Jeff Mills @ Herfstdrift Festival 2014 

Museum Drift vind je – op enkele werken die zó groot zijn dat ze over het festivalterrein verspreid staan na – in de zinnenprikkelende Vasim hangout. De vertoonde materialen worden na het festival weggegeven, gerecycled of gaan weer de archiefkasten in. Met andere woorden: dit is de enige keer dat je ze kunt zien, dus bij zijn is meemaken.

“Het is tegelijkertijd gek en super mooi om die twintig jaar zo bij elkaar te zien.” Drift-oprichter Brent Roozendaal. “We hebben samen een lokaal stukje dance-geschiedenis mogen schrijven, en het is geweldig om het zo nog één keer tot leven te zien komen.”


Herfstdrift Festival 2006

Museum Drift is op 25 en 26 november exclusief te bezoeken in de Vasim chill-out tijdens Herfstdrift Festival 2022.

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.