fbpx

De Dansbär

Oude bekenden en nieuwe liefdes, de zeven stages van Drift Festival 2022 hebben allemaal hun eigen geluid en gevoel. De komende tijd lichten we ze voor je uit. Ditmaal maak je alvast kennis met de Dansbär.

Ooit klonk-ie als de Drohme, dit jaar is het de Dansbär: een stage waar duizend dansers onderdak vinden en de dj’s van dienst hun platentassen vol warme disco, afro, gospel, house en een mespuntje acid over je uitstorten. Dit is de plek waar funk, grooves en gezelligheid bij elkaar komen. Een waar genot dus.

Line up:

Mario Marini
Wandelende muziekencyclopie Mario Marini is een echte lokale sterkhouder, die met Marini Records handelt in vergeten parels uit verre oorden. Dat is dan ook precies wat je van ‘m mag verwachten achter de decks: een ware selector die je overspoelt met unidentified masterpieces van over de hele wereld.

Tone B. Nimble
Er zijn maar weinig beroepen die je na drie decennia niet de strot uitkomen, maar dat het dj-vak er één van is bewijst Tone B. Nimble nog ieder weekend. De veteraan annex editkoning uit Chicago leerde de kneepjes van het vak halfweg de eighties, op dansvloeren die bezweerd werden door legendes als Ron Hardy en Frankie Knuckles. Hij neemt die lessen deze lente mee naar het Vasimterrein om zijn platentas vol funk, disco en soul over je uit te storten.

Mr. Scruff
Er zijn maar weinig dj’s die zoveel liefde in de voorbereiding van een set stoppen als Manchester-legende Mr. Scruff. Van het reizen met een eigen geluidsman tot het perfectioneren van de draaitafelhoogte: Andy Carter (echte naam) is een rasprofessional en – wat heet – een legend of the craft. Eentje die zijn naam heeft gemaakt door dansvloeren over de hele wereld te betoveren met zijn belachelijk uitgestrekte platenverzameling, en je aan het dansen krijgt met alles tussen house, funk, disco en dub.

Kamma & Masalo
Kamma is geboren en getogen in de hoofdstad als telg van een rasechte dj-familie. Haar vriend Masalo is een telg van de Rush Hour-familie en is een stuwende kracht achter de Amsterdamse nacht. Achter de decks is het even charmante als roemruchte dj-duo één bal symbiose, en dit jaar komen ze een eclectisch brouwsel van disco, acid, en nietsontziende house voor je bereiden. Ze wisten eerder al Drift Nieuwjaarsdans plat te spelen. Hoogste tijd voor een zonovergoten Drift Festival-debuut dus.

HUNEE
Dat de zon schijnt als HUNEE voor je neus door zijn platentas struint hebben de afgelopen tien jaar wel uitgewezen. De Duitse dj heeft in die tijd een reputatie opgebouwd die ontzag inboezemt met sets die doorspekt zijn van diepe house, disco en afro – om je zo nu en dan om de oren te slaan met een gierende technoklapper of een extatische acidplaat. We zien je linksvoor!

Check de volledige line up van Drift Festival 2022 hier.

Team Drift

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.