fbpx

De Achtertuin

Oude bekenden en nieuwe liefdes, de zeven stages van Drift Festival 2022 hebben allemaal hun eigen geluid en gevoel. De komende tijd lichten we ze voor je uit. Ditmaal maak je alvast kennis met de Achtertuin.

Sinds onze vrienden twee jaar geleden begonnen hebben we er een nieuwe favoriet bij op het NYMA-terrein. De Achtertuin kust zowat de oude Vasim, is dit jaar integraal onderdeel van Drift Festival en wordt je nieuwe favoriete plek om liveshows te checken, te eten en knus te chillen. Op de rol, niemand minder dan Ceephax Acid Crew, De Ambassade, Gabber Modus Operandi, Meetsysteem & Victor de Roo en Oceanic & Greetje Bijma.

Line up:

De Ambassade
Toen ‘Geen Genade’ in 2016 het licht zag, dacht het halve internet te maken te hebben met een reissue van een vergeten Nederlandse dark wave-band uit de eighties. Met recht ook, want het fascinerende werk van bandleider Pascal Pinkert, toetseniste Aniek de Rooij (die je ook kent als Alberta Balsam) en bassist Thimothy Francis is doorspekt met spookachtige vocals, reverbs en stokoude synthgeluiden. Sla hun meest recente wapenfeit ‘Duistre Kamers’ er maar op na, dan weet je meteen weer waarom we ze naar onze speeltuin halen.

Ceephax Acid Crew live
Door de jaren heen heeft Andy Jenkinson een ongetemde fascinatie opgebouwd voor alles dat acid is. De goedlachse Brit heeft dat weten te combineren met een afkeer voor muzikale conventies, om daar een carrière uit te destilleren die al bijna een kwarteeuw omspant. De broer van Warp Records-legende Squarepusher komt dit voorjaar naar de Vasim met een 303-circus waar je het in de herfst nog over hebt. Tot daar.

Gabber Modus Operandi
Gooi spirituele elektronica, experimentele rave en underground hardcore bijeen en wat je krijgt is het radicale geluid Gabber Modus Operandi, een Indonesisch duo dat de potentie heeft om je als een bezetene door onze Achtertuin te laten stuiteren. We gaan niet teveel verklappen, maar dat het hard, harder, hardst en onvergetelijk wordt, kunnen we je vast op je borst drukken. Pandemonium!

Meetsysteem & Victor de Roo live
Het is een vreemde gewaarwording om op Amerikaanse en Engelse underground radiostations als The Lot en NTS ineens Nederlandse vocals voorbij te horen komen, maar als je beseft dat ze van Meetsysteem en Victor de Roo komen, weet je ineens waarom. Het duo bestaat uit twee van Nederlands grootste talenten en maakt enigmatische indie-electronica die beklijft. Deze lente ga je ze live aan het werk zien langs de Waal.

Oceanic & Greetje Bijma live
Greetje Bijma is één van de meest bijzondere zangeressen van Nederland. Een virtuoze stemkunstenares die haar instrument in ongelofelijke bochten kan wringen en snaren bij je raakt waarvan je niet wist dat je ze had. Samen met Rotterdamse held Oceanic creëert ze een wonderlijke, sample-heavy live show die overloopt van de synergie en organische schoonheid. Meemaken dus; het wordt een van de meest bijzonderen optredens die je mee gaat pakken dit (voor)jaar.

De Achtertuin wordt gehost door Doornroosje.
Check de volledige line up van Drift Festival 2022 hier.

Team Drift

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.