fbpx

De Elektra

Oude bekenden en nieuwe liefdes, de zeven stages van Drift Festival 2022 hebben allemaal hun eigen geluid en gevoel. De komende tijd lichten we ze voor je uit. Ditmaal maak je alvast kennis met de Elektra.

Het grootste podium van Drift Festival 2022 is vernoemd naar de iconische elektriciteitscentrale die het Drift-panorama kenmerkt. Helaas is ons geliefde uitzicht iets veranderd sinds de toren begin maart vakkundig werd opgeblazen. Al staat dat ergens ook wel weer symbool voor wat er in juni staat te gebeuren, want als je weet dat onder anderen Robert Hood, Freddy K en Daria Kolosova & Etapp Kyle achter de decks kruipen weet je vrij zeker dat ze een hoop energiebommen in de tas hebben zitten. Het is techno wat de klok slaat dus, met hier en daar uitstapjes naar acid en electro. Maak die borst maar nat.

Line up:

Daria Kolosova B2B Etapp Kyle
Waar Etapp Kyle waarschijnlijk weinig introductie behoeft, ken je Daria Kolosova misschien nog niet. Geen zorgen, na Drift Festival staat ze in je geheugen gegrift. De Oekraïense dj is een vaste kracht in de clubscene van Kiev, en heeft back-to-back met Kyle menig dansvloer verslonden met 150 bpm-klappers die de temperatuur tot exorbitante hoogten doen stijgen. Houden we van. Jij straks ook.

Deniro
Deniro is al jaren een van de meest bescheiden-maar-toonaangevende dj’s en producers van het land. Met recht; de Hagenees heeft zijn handelsmerk gemaakt van hypnotische techno en uptempo Detroit, en bestookt je vanuit de booth met sets die duizelen van de energie en kolkende klappers. Ons devies: gáán.

Freddy K
Toen italo disco eind jaren ’80 ontluikte langs de Adriatische Zee, verdiepte de jonge Allesio Armeni zich in Romeinse clubs in de nieuwe wereld die techno heette. Als dj Freddy K werd Allesio een verwoed voorvechter van vinyl en bouwde hij in Berlijn een legendarische reputatie op als marathon man, door tijdens soms wel 16 uur durende sets alles van Bronski Beat tot allesverschroeiende 145bpm-klappers over zijn publiek uit te strooien. Trakteer jezelf; ga dat horen.

Laura van Hal
Lokale heldin Laura van Hal is een relatief nieuw gezicht in de landelijke scene, maar timmert in Nijmegen stiekem al jaren aan de weg. Ze heeft een vaste residentie bij Open Source Radio, draait ijskoude techno, maar weet als geen ander hoe ze een dansvloer aan het zweten moet krijgen. Houd haar in de gaten en ga haar zien op Drift Festival – dit is er een voor de toekomst.

Robert Hood
Robert Hood neemt zijn publiek graag mee op een spirituele reis, maar dan wel een van het soort dat geladen is met pulserende kicks en technodynamiet. De Detroiter grootheid achter Floorplan en M-Plant Records heeft in zijn dertig+ jaar achter de decks een fijnbesnaard gevoel ontwikkeld voor het bespelen – en vakkundig laten overkoken – van dansvloeren. Begin juni is de jouwe aan de beurt.

Check de volledige line up van Drift Festival 2022 hier.

Team Drift

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.