fbpx

De Garage

Oude bekenden en nieuwe liefdes, de zeven stages van Drift Festival 2022 hebben allemaal hun eigen geluid en gevoel. De komende tijd lichten we ze voor je uit. Ditmaal maak je alvast kennis met de Garage.

Toen we de Garage tijdens Herfstdrift 2019 in full swing zagen, viel alles ineens op zijn plek. Het was alsof er een illegale plaatsvond pal onder de Vasim. Een hyperindustriële club op een festival, met zo min mogelijk hekwerk, zoveel mogelijk rauwe elementen, rook en een custom sound system van vier(!) meter breed dat de fabriekshal erboven doet schudden op haar grondvesten. Letterlijk. De Garage is zo rauw als je het maar krijgen kunt, en de geluiden die je er gaat horen sluiten daar perfect op aan. Van de warmbloedige house van Nala Brown tot raveconnoisseur RONI, en de vingervlugge Djrum tot belachelijk opzwepende machinemuziek van Juliana Huxtable: het is heat wat hier de klok slaat.

P.S. Een handdoek is geen overbodige luxe :hot_face:

Line up:

DJ Leoni
Amsterdams toptalent en Radio Radio-resident DJ Leoni is zo’n dj die moeiteloos de juiste snaar weet te raken. Atijd dansbaar, nooit voorspelbaar. Haar sets zijn breedsporige blends waarin alles van Detroit, ambient en donkere house tot drum & bass en warme 140+ klappers in een thuis vinden, en dat is precies waarom ze de breedst klinkende stage van Drift mag openen.

Nala Brown
Ze is onderdeel van het Rotterdamse collectief AMPFEMININE dat zich inzet voor meer diversiteit en kansen voor vrouwen in het nachtleven en heeft een ontembare voorliefde voor warmbloedige house, ratelende breaks en sneltreintechno. Die ze nog eens feilloos aan elkaar weet te rijgen ook. Jazeker, Nala Brown is zo’n dj die vuur in de vingers heeft. Zorg dat je haar ziet en maak dat je haar leert kennen: je gaat nog heel veel meer van haar horen.

RONI
RONI brak door op Rinse FM, is een raveconnoisseur in hart en nieren en draait zowat alles wat je heupen in beweging brengt. Deze Frans-Maleisische draaitafelkunstenares weet van wanten. Haar stijl laveert ergens op het spectrum van breaks, techno, bass, jungle, acid en house en ze weet als geen ander hoe ze met die mix een broeierige dansvloer kan creëeren. Riemen vast dus.

re:ni
Wie tijdens ons laatste wapenfeit, Herfsdrift 2019, Darwin de Garage in puin heeft zien draaien, weet zo ongeveer wat re:ni daar deze editie komt opdienen. Lauren Bush (echte naam) trapt het gas in om je langs garage, bass, dubstep, jungle, breaks en 2step naar de 160 BPM-hemel te nemen. Check haar sets en je weet wat we bedoelen.

Simo Cell
Iemand als Simo Cell vastpinnen op één, twee of zelfs vijf genres is gekkenwerk en we raden het je dan ook van harte af om het te proberen. De uit Nantes afkomstige dj is sinds een paar jaar een van de onbetwiste parels van de Parijse nacht, en komt je deze Drift trakteren op zwetende dansvloer die wordt opgezweept met een set vol met bass, four-to-the floor-klappers, grime tech, jungle en alles wat je tussenin zit.

Djrum
Voor vervagende genregrenzen en over drie, soms vier decks uitgesmeerde mixen zit je geramd bij Felix Manuel alias Djrum. De Britse dj heeft er zijn specialiteit van gemaakt om sets te draaien die tempotechnisch je tijdsbesef aan het wankelen brengen, en muzikaal zó verfijnd zijn dat hij geen moment je aandacht verliest. Zijn platentas zit boordevol topselecties uit de werelden der garage, drum ’n bass, house en techno. Doe je voordeel met deze voorkennis en laat je bezweren.

Juliana Huxtable
Texas was op het oog niet bepaald een bakermat van grensverleggende elektronische muziek, maar schrijver, activist en all around topartiest Juliana Huxtable maakte daar eigenhandig een eind aan. Ze draait de scheuren in het beton die uitpuilen van de vooruitstrevende techno, industrial en andere hyperopzwepende machinemuziek. Maak die borst maar nat.

Check de volledige line up van Drift Festival 2022 hier.

Team Drift

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.