fbpx

De NYMA

Oude bekenden en nieuwe liefdes, de zeven stages van Drift Festival 2022 hebben allemaal hun eigen geluid en gevoel. De komende tijd lichten we ze voor je uit. Ditmaal maak je alvast kennis met de NYMA.

De stage die de naam van ons thuis draagt wordt dit jaar wel heel bijzonder, en krijgt een facelift waar je van achterover zult slaan. Hoe en wat  precies gaan we nog niet verklappen, maar weet dat je de hand van onze belachelijk getalenteerde kunstprogrammeur Boris Acket erin terug gaat zien. O, en we kunnen al verklappen dat het nieuwe design hand in hand gaat met de futuristische house, UK-geluiden en breaks die Suze Ijó, Ash Lauryn, Josey Rebelle, Peach & Shanti Celeste en Objekt komen opdienen. :factory:

Line up:

Ash Lauryn
Ash Lauryn laveert tussen twee werelden. Ze vindt ogenschijnlijk achteloos een balans tussen 90’s house en het digitale tijdperk, en maakt gebruik van haar skills als dj, schrijver, curator en radio host als voorvechter van zwarte dansmuziek. Ze komt uit Detroit, is resident in Atlanta en komt naar Nimma met een tas boordevol soulvolle elektronica, house, en loeihete grooves die de perfecte soundtrack zijn voor een zonovergoten zaterdag langs de Waal.

Josey Rebelle
Of het nu om techno, electro, disco of tegendraadse struikelhouse gaat, Josey Rebelle houdt het graag simpel: er is alleen maar heat welkom in haar platentas. De Britse dj is hard op weg om een UK-icoon te worden door haar genredoorbrekende selecties te combineren met een messcherpe techniek en die overal van haar radiothuis RinseFM tot Europese festivalweides en underground clubs over de hele wereld tentoon te spreiden. Deze krijg je met harde-groove-garantie.

Objekt
Wie Objekt ooit live aan het werk zag, weet dat hij met zijn ongenaakbare techniek pioniert in polyritmes en grensverleggende geluiden. Ja, TJ Hertz is een rasechte innovator. Eentje die het zeldzame talent bezit om je urenlang mee te voeren op een reis langs mechanische house, jungle, glitchy garage en cathartische techno, om je al die muziek tegelijkertijd te laten hercontextualiseren met een popplaat die je totaal op het verkeerde been zet. Een echte tovenaar dus. Ga dat meemaken.

Peach & Shanti Celeste
De Canadese Serena Passion weeft van die muzikale tapijten waarin dynamiek, melodie en energie om voorrang vechten, en zou Drift solo ongetwijfeld in de vijfde versnelling trappen. Met haar bestie Shanti Celeste ernaast zit je dubbel zo geramd. De Chileense heeft namelijk al eerder bewezen dat ze de Vasim uit haar voegen kan draaien met alles van toekomstmuziek tot warmbloedige house.

Suze Ijó
Dat we een warm hart hebben voor de Maasstad mag geen geheim heten. Suze Ijó organiseerde er ooit events in de geest van New Yorkse club-bakermat The Loft, is een vast gezicht bij Operator Radio en stond achter de toog bij het vermaarde Clone Records waar ze in aanraking kwam met een arsenaal aan geweldige geluiden. Ze draait zowat alles dat je aan het dansen krijgt, zolang er maar een warme groove in zit. En daar neemt ze een volle tas van mee naar het Vasimterrein.

Check de volledige line up van Drift Festival 2022 hier.

Team Drift

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.