fbpx

De Vasim

Oude bekenden en nieuwe liefdes, de zeven stages van Drift Festival 2022 hebben allemaal hun eigen geluid en gevoel. De komende tijd lichten we ze voor je uit. Ditmaal maak je alvast kennis met de Vasim.

De Vasim van weleer is niet meer, maar in de tent die onze geliefde gewelfde betonnen hal vervangt ga je misschien wel de meest bijzondere momenten van je Drift Festival beleven. Een statisch geladen raveplek waar electro je haren overeind doet staan en krachtige lasers, bewegende strobes, en een catwalk-verhoging – inclusief performances van ARK – je komen overdonderen.

Line up:

Nelly
Nelly, formerly known as Nelly Dragon, is een Rotterdams talent dat hoge ogen gooit in de lokale scene en de rest van het land in rap tempo gaat veroveren. Ze draait diepe, sprankelende sets die het midden vinden tussen 90’s trance en techno en een energiebom doen afgaan waar ze ook draait. Zien dus.

Sansibar live
Ergens halverwege elektronische euforie en duisternis loop je Sansibar tegen het lijf, een Finse producer en dj die ons de afgelopen jaren versteld heeft doen staan met hyperfuturistische releases die over je heen rollen als een stoomtrein van electro, trancy techno en klapperende breakbeats. Zijn album Sans Musique luistert weg als een pulserende muziekreis langs 90’s scifi-series. Dat is dan ook precies wat Sunny Seppä (echte naam) aan het bingen was toen hij de plaat opnam. Luister zijn werk erop na en je weet waarom je een week later nog aan het bijkomen bent van zijn liveset.

Fasme B2B Maelstrom
Maelstrom maakte naam op illegale raves in pakhuizen, heeft een voorliefde voor machinemuziek, snerpende acid en gefreakte electro. Landgenoot en dj-vriend Fasme voegt nog een potje braindance, synth-wave en melancholische melodie aan toe. Het Franse duo komt je tijdens hun Nederlandse debuut al back-to-back’end overstelpen met zo’n beetje elk genre in het grimmige spectrum. Ons devies: gáán.

Fractions live
Als je van “unapologetic rawness” houdt, zit je geramd bij Nikki Korobeynik en Artem Frolov. Het Russische duo (samen Fractions) heeft er een kunde van gemaakt om rave, acid en techno in een Sovjetblender te gooien om er even geraffineerde als compromisloze beukers uit tevoorschijn te toveren. Neem je oordoppen mee; dit wordt een klapper.

Afra B2B Mary Lake
Of het nu acid, 90’s techno, of gesjeesde electro is; Spielraum-resident Afra draait het allemaal en doet dat met een bak verve waar je ‘U’ tegen zegt. De Algerijns-Nederlandse superheldin Mary Lake is uit hetzelfde hout gesneden, dus als je trek hebt in een statisch geladen pandemonium weet je dat je gebakken zit bij dit powerduo.

Jensen Interceptor
Australië staat niet bepaald bekend om zijn electro, maar in Sydney vind je een man die grossiert in gure algoritmes. Achter de decks draait hij hyperenergieke weefgetouwen vol breaks, ghetto-tech en ongebreidelde techno in elkaar. En tijdens Drift komt hij een overheerlijk muzikaal energiebombardement over je uitstrooien. Pro tip: neem een vers shirt mee.

The Advent – Electro set
Cisco Ferreira is een man met veel gezichten. Hij maakte jarenlang house met Mr. G, heeft sinds hij 28 jaar geleden begon niet minder dan twintig aliassen aangenomen, en handelt vooral in maniakaal snelle techno als The Advent. Deze lente laat hij zijn electro-liefde spreken en hoor je hem (live!) zoals je nooit eerder deed. Niet te missen dus.

Check de volledige line up van Drift Festival 2022 hier.

Team Drift

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.