fbpx

12 voorpret-sets!

Om je voorpret te voeden en je kennis te laten maken met de artiesten die Herfstdrift gaan laten stralen, hebben we alvast een rits sets voor je op een rij gezet. Dompel je onder en bereid je voor: je hoort gauw genoeg dat het een heet onderonsje gaat worden.

Terug naar overzicht

CEM b2b Yazzus

In Nijmegen hebben we een gifgroene container, in Berlijn hebben ze een notoire, al net zo groene tegelstudio. Die reisde afgelopen festivalzomer stad en land af, om met CEM de lente af te trappen bij de collega’s van The Crave. Iets later maakte zijn Herfstdrift-back-to-back-partner Yazzus de HÖR-stage bij Pollerwiesen met de grond gelijk. Dat belooft wat voor november.

Mama Snake 

Als er één artiest is die je in een korte, vloeiende beweging van ambient naar trippy 140bpm-anarchie weet te tillen, dan is het wel Sara Svanholm. De Deense, Mama Snake achter de decks, heeft een scherpgeslepen talent voor het bij elkaar brengen van pulserende techno die wegluistert als een overheerlijke koortsdroom. Ze komt Herfstdrift naar de vijfde versnelling schakelen, en neemt je mee naar een droomwereld vol snelle, hypnotische geluiden. Afgelopen maand liet ze bij Dekmantel wederom zien wat ze allemaal in huis heeft. 

Ellen Allien

Nadat de muur eind jaren tachtig viel, borrelden er overal in Berlijn clubs op in oude energiecentrales, fabrieken, pakhuizen en zelfs bunkers. En toen Ellen Allien in ’92 voor het eerst een van die roemruchte dansvloeren betrad tijdens een illegale rave, had ze haar roeping gevonden. Dertig jaar later is die roeping er nog steeds, en heeft de Duitse dj een reputatie opgebouwd als onvervalst icoon, die de vloer met je aanveegt met rauwe, compromisloze techno, rave en groezelige electro. Dat dit nergens beter tot zijn recht dan in onze eigen Vasim hoor je hier.

Ogazón

Of het nu vroeg in de ochtend is, diep in de nacht of in het hart van een herfstige zaterdag: bij Nathalie Ogazón is het altijd raak. De Spaans-Luxemburgse vond haar muzikale opvoeding en dj-roeping op de Amsterdamse dansvloeren van Trouw en Breakfast Club, en krijgt het keer op keer op keer voor elkaar om haar sets tot de nok toe te vullen met belachelijk aanstekelijke stuiterhouse en dito techno. Haar fenomenale vinyl only-set op Dekmantel check je hieronder.

Rey Colino & Spray 

Afgelopen zomer stonden ze al aan het roer van een van onze fijnste Vierdaagsevaarten, dus deze herfst halen we ze maar wat graag aan wal voor ronde 2. Parelduiker en Kalahari Oyster Cult-labelchef Rey Colino handelt in rollende bassen, 90’s nostalgie en retrofuturistische heat, en zijn Ierse vriend Spray voegt daar met alle liefde een randje trancey hypnotica aan toe. Hieronder hoor je waarom Sprey Colino een gouden duo is. 

Akua

In de oostelijke US is er een kleine techno-renaissance gaande, en Akua draagt daar vanuit haar thuisbasis Brooklyn een nogal stevige steen aan bij. De Ghanees-Amerikaanse, die je kunt kennen als  Discwoman-associate, draait haar sets in elkaar met messcherpe techniek, een stukje 90’s-nostalgie en duizelingwekkende tempo’s om er belachelijk dansbare technotapijten van te weven. Check de set hieronder, en ga haar meemaken. 

Forcefield w/ Afra & Serge

Zonder Serge had de Rotterdamse nacht er een stuk minder mooi uitgezien. De oprichter van het legendarische Clone Records is een levende legende, maar vooral een broodnuchtere Zeeuw die vrijwel elk uithoekje van de bonafide dance kent als zijn broekzak. Of het nu zomeravond-nineties-house is of machinale grooves zijn waar de smeerolie vanaf druipt. Hij bestijgt de booth met zijn goede dj-vriendin Afra, die de afgelopen jaren een ronduit spectaculaire reis als dj maakt. Of het nu acid, 90’s techno, of gesjeesde electro is; de (Spiel)Raum-resident draait het allemaal en doet dat met een bak verve waar je ‘U’ tegen zegt. 1+1 = vuurwerk, dat merk je hier gauw genoeg:

JEANS 

Bij Hagenees JEANS is het party in the back én in the front, niet in de laatste plaats omdat het PIP-exponent zijn sets vult met loeisnelle, psychedelische techno die even ritualistisch als dansbaar is. Hij duikt achter de decks met Amsterdammer Mairo Nawaz, een van de meest veelzijdige dj’s van de hoofdstad, om je mee te nemen op een zinderende sonische excursie. Bereid je vast voor: 

Héctor Oaks 

We gaan de vinyl-only-koning van Madrid dit jaar eindelijk aan het werk zien in onze industriële speeltuin. Check de (deze keer blauwe) HÖR-set hieronder en je weet dat het een heet rondje wordt tijdens Herfstdrift. Rauw, ruig, geen compromissen.

Naim Abu

Hij werd geboren en deels getogen in Singapore, om zijn thuis te vinden in Nederland. Open Source Radio-programmeur Naim Abu heeft een fijnbesnaard gevoel voor alles wat house heet, en laat de OSR-container vollopen met alles tussen stuwende 90’s grooves tot acid. 

Dit is slechts een greep uit de vele artiesten die deze herfst het NYMA-terrein vullen. Wees erbij en haal je ticket via https://eventix.shop/ney7mgk8.

Meer artiesten ontdekken? Check onze line-up pagina!

Drift to explore more

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.