Liveblog – Herfstdrift Festival 2023
Check de liveblog voor belangrijke updates, en lees ook alle laatste info nog eens na!
Van een compacte platenzaak naar een wereldvermaard house-instituut: in een kwarteeuw heeft Rush Hour een reputatie opgebouwd waar je U tegen zegt. Het invloedrijke Amsterdamse platenparadijs van Antal komt tijdens Drift Festival zijn 25e verjaardag met ons vieren door de Dansbär-stage te kapen.
25 jaar Rush Hour in 25 platen
Een kwart eeuw relevant blijven is lang niet voor iedereen weggelegd, maar Antal en de zijnen lijken er hun hand niet voor om te draaien. Rush Hour, dat ontstond uit een onuitputtelijke liefde voor Detroit, Chicago en alles wat house heet, viert tijdens Drift Festival haar 25e verjaardag op onze Dansbär-stage. We nemen je langs 25 van hun meest iconische releases mee door de roemruchte geschiedenis van het Amsterdamse label.
Deepart – Collage #1 (1999)
Na 24 jaar staat Het Rush Hour-debuut nog altijd fier overeind. Het begin van één van de meest invloedrijke Nederlandse elektronische muzieklabels is daar…
Dan Curtin – One Evening… (2001)
Een waanzinnige anthem van Dan Curtin die op z’n best klinkt als de ochtendzon na een lange nacht clubben haar intrede doet.
Meikbar – Feelings / Sunshine (2002)
Dat Amsterdam zo’n eigen geluid heeft is deels toe te schrijven aan de inspanningen van Rush Hour. Deze van Meikbar – geïnspireerd door Moodymann en Detroit – kun je gerust zien als blauwdruk voor de aanstekelijke hoofdstedelijke sound.
Carl Craig – The Album Formerly Known As (2005)
Carl Craig’s derde studioalbum verscheen in 2005 exclusief op CD bij Rush Hour: tip!
Aardvarck – Cult Copy (2005)
De liefde van Amsterdam voor Detroit-techno gaat zoals je leest nogal diep (vandaar de titel Cult Copy) en werd perfect verwoord door een van Amsterdams eigen housevirtuozen.
Harry Swinger – Double Decker (2006)
Duitse house in een Amsterdamse blender, en niet voor niets een van Antal’s favoriete Rush Hour-releases.
Population One – Rush Hour (2007)
De naamgever van het label mag natuurlijk niet ontbreken. “Als jonge jochies, net voordat we onze Rush Hour-winkel openden, moesten we een naam bedenken. Omdat we veel naar DJ Rush en Terrence Dixon (ook wel Population One) luisterden, haalden we de naam uit dit nummer”, aldus Antal.
Kenny Larkin – The Chronicles (2008)
Nog zo’n legende uit Detroit: The Chronicles bevat een verzameling van Kenny Larkin’s meesterwerken, met het prachtige ‘Tedra’ als melancholisch hoogtepunt.
Daniel Wang – The Best Of Balihu 1993-2008 (2009)
Een betere soundtrack van een zonovergoten lentemorgen kunnen we nauwelijks verzinnen. Het perfecte recept voor je brakke Drift-zondag.
Ace & The Sandman / Jamie Principle – House Of Trax Vol. 3 (2010)
Bevat een legendarische retake van de uit 1987 uitgebrachte ‘Bad Boy’ van Frankie Knuckles en Jamie Principle.
House Of Jezebel – Love & Happiness (2010)
Legowelt en Ron Hardy. ‘Nuff said.
Boo Williams – Residual EP (2010)
Een liefdesverklaring aan Chicago die 13 jaar na dato nog steeds net zo actueel klinkt als de dag dat-ie uitkwam.
Anthony ‘Shake’ Shakir – Frictionalism Remixes (2010)
Een van de meest eigen, blissful remixes die we kennen van het label, niet in de laatste plaats omdat het origineel uit 2000 zo’n uitermate fijn template was.
Recloose – Saturday Night Manifesto (2011)
Een unieke plaat die kettingzagen en zonneschijn in één track vermengt en waarop Nieuw-Zeelander Recloose het verloop van een clubnacht vangt in acht waanzinnige minuten.
Tom Trago – Use Me Again And Again (2012)
Deze tijdloze disco re-edit betekende de grote doorbraak van Drift-favoriet Tom Trago.
Overlast – Alive / Range Rover (2012)
Hij is helaas overleden, maar aan het begin van de jaren tien kwam Bert Martens, aka Overlast, op de proppen met deze plaat die wegluistert als een psychedelische sciencefiction droom.
Mutant Beat Dance – PolyfonikDizko (2014)
Dreigend en groovy als wat: een analoog meesterwerkje van Drift-artiest Traxx & Beau Wanzer die het duidelijk op hun heupen hadden in de studio.
Gerd Janson – Music For Autobahns 2 (2015)
Wie ooit Super Mario Kart heeft gespeeld weet precies welke magie Leon Vynehall hier tevoorschijn heeft getoverd. Gerd Janson hoorde dat ook, en strikte hem voor deze waanzinnige compilatie.
Dat Hunee veelzijdig is bewijst hij al jaren, niet in de laatste plaats met dit bijna cinematische album. Moody, mystiek met wat prachtige sprankjes muzikaal geluk zoals op dit pareltje van een track.
Ryo Kawasaki – Little One (2016)
Zeldzame Japanse boogie repress die nog maar eens onderstreept waarom we fan zijn van de ‘Rush Hour Japan Series’.
Arp Frique Feat. Americo Brito – Nos Magia (2017)
Kaapverdische levende legende Americo Brito en Rotterdamse multi-instrumentalist Arp Frique met de Rush Hour Store Jam van het jaar.
The Abstract Eye – Cool Warm Divine (2017)
Een kijkje in de machinale, altijd zonnige wonderwereld van cultheld GB, en een onmisbare re-release van de topplaat uit 2011.
Hunee – Hunchin All Night (2018)
Compilatiealbum met Hunee highlights only. Dan weet je dat je goed zit.
Oceanic – Total Comfort EP (2021)
Deze veelzijdige en uptempo EP van Oceanic laat je alle hoeken van de club zien.
Royal Mirrorball – (Earth in) Blue (2022)
De connectie met Japan is al net zo sterk als die met Detroit, dus het mag geen verrassing heten dat ze ook een sublabel Rush Hour Store Japan hebben opgezet die tot de nok gevuld is met topreleases. En deze zeldzaam zwoele houseklapper van Hiroshi Matsui aka Royal Mirrorball zou het perfect doen op de betonvelden van onze NYMA.
Check de liveblog voor belangrijke updates, en lees ook alle laatste info nog eens na!
Nog 4 nachten slapen voor het zo ver is: Herfstdrift Festival staat op het punt van losbarsten. Omdat een goed voorbereid mens voor twee telt, zetten we alle informatie nog eens op een rijtje. Zo kun je de hele dag onbezorgd dansen. Zie je zaterdag! 💃🏻
Hij zou zijn Drift-debuut maken tijdens ons lente-onderonsje, maar omdat een ongeluk in een klein hoekje zit moest dat nog even de koelkast in tot deze herfst. Gelukkig kunnen we Mixmaster Kwan tijdens Herfstdrift eindelijk verwelkomen in de Trancebår-booth. We spraken de dj, Bloemerbar-boeker en allround graag-geziene-gast in de Nijmeegse nacht over openbaringen op de dansvloer en die eeuwige zoektocht naar nieuwe muziek.
Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.