fbpx

Dit is
De Week van Drift

Voordat de lente écht losbarst op het NYMA-terrein, dompelen we je samen met Stichting Sinus een week lang onder in de wereld van elektronische muziek, clubcultuur en de kunst die eruit ontspringt.

Terug naar overzicht

Voordat de lente écht losbarst op het NYMA-terrein, dompelt Drift je met Stichting Sinus een week lang onder in de wereld van elektronische muziek, clubcultuur en de kunst die eruit ontspringt. In De Week van Drift hoor je one-of-a-kind livesets, interviews, check je zinnenprikkelende installaties en nog veel meer. LUX presenteert in samenwerking met De Week van Drift de inspirerende film Raving Iran. Wat je nog meer kunt verwachten lees je hieronder! 

Elektronische muziek is meer dan dansen alleen. Sterker nog: voor een deel van de samenleving is het de hartslag waarop het leven zich voortbeweegt. Voor ons ook, en daar vertellen we je maar wat graag meer over. Daarom duiken we tijdens De Week van Drift samen in de bijzondere manieren waarop kunst, muziek, cultuur en mensen elkaar telkens weer weten te vinden op de dansvloer.

Raving Iran | LUX, dinsdag 6 juni

Anoosh en Arash alias Blade & Beard zijn net als wij. Ze houden van muziek, dansen en uitgaan – met één groot verschil: waar wij ons veilig door de nacht bewegen, stellen zij eerst de vraag of de nacht wel veilig is. Op dinsdag 6 juni leer je ze kennen tijdens de vertoning van Raving Iran, een prachtige docu waarin we een groep bevriende dj’s en promotors volgen die opereren onder de radar van een nietsontziend regime. Kleur je buiten de lijnen? Dan maak je kennis met het klappen van de zweep. Voor de vertoning gaan we in gesprek met Reza die er iets soortgelijks meemaakte, en staan we stil bij onze luxepositie. 

Elias Mazian x The Golden Hour | De Vereeniging, woensdag 7 juni

Hij heeft over de hele wereld bewezen dat hij dansvloeren vakkundig in de fik kan draaien, maar dat Elias Mazian een ander muzikaal leven heeft vol ingetogen teksten en meeslepende liedjes wist je wellicht nog niet. The Golden Hour laat je op Drift-woensdag kennismaken met de wereld van de dj tijdens een uur durend muzikaal interview in De Vereeniging. Je hoort wat hem beweegt, hoe hij is gekomen waar hij is en wordt meegenomen in zijn wereld langs gesprekken en muziek die belangrijk voor hem is. Check zijn track Nooit Meer Een Einde en je weet waarom je erbij wilt zijn. 

 

Go Short x Kessler (live) | Hubert, donderdag 8 juni

Samen met Go Short – het internationale filmfestival voor de korte film hier in Nijmegen – brengen we film en livemuziek bij elkaar op Drift-donderdag. We nemen je mee in de wondere wereld van La Persistente (2018), waarin je kennis maakt met Ivan, die op zijn motorfiets op een wraakzuchtig avontuur gaat in de Franse Pyreneeën. De soundtrack wordt live voor je gespeeld door het Britse breakbeat-fenomeen Kessler. De dj en producer is kind aan huis in De School, en heeft een hypnotische trip voor je gecomponeerd als begeleiding van de film. Unieke-ervaring-alert! Naast La Persistente zie je die donderdagavond nog twee korte films – welke dat zijn hoor je later. 

 

"La Persistente was born from the memory of my first motercycle ride, both terrifying and exhilarating. The film dilates these feelings into an intoxicating desire for panoramic shots and fantasy – partly, but not only, because it was shot high up in the mountains." ~ Director Camille Lugan

Art & Music | Doornroosje, vrijdag 9 juni

Voordat het dansvloergeweld van Drift Festival op zaterdag losbarst, hebben we nog een vrijdagse uitsmijter voor je in petto, verdeeld over vier perfomances in Doornroosje.

Je maakt er kennis met Echoluminescence van Lyra Pramuk, een liveshow die haar betoverende stem met speciale belichting en scenografie combineert tot een adembenemend geheel. Rotterdams fenomeen Oceanic geeft een live-uitvoering van zijn nieuwe album Choral Feeling weg, waarop hij de stemmen van vrienden en geliefden verweeft in een prachtige plaat. Digitaal kunstenares Martina Raponi trekt je mee in haar artificiële droomwereld met een audiovisueel spektakel. En last but zeker not least komt Mint Park met je onderzoeken wat ‘luisteren’ betekent in het digitale tijdperk aan de hand van een speciale A/V-show.

Stichting Sinus

De Week van Drift wordt georganiseerd in samenwerking met Stichting Sinus. Sinus ontwikkelt en produceert projecten en experimenten op het gebied van elektronische muziek en biedt culturele ervaringen die verbreedt door mensen in aanraking te brengen met nieuwe kunstvormen en disciplines.  

Tickets voor De Week van Drift vind je in de ticketshop.
Heb je een ticket voor Drift Festival? Check je mail voor een leuke korting! 

Drift to explore more

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.