fbpx

Dit is Drift op de Boot 2023!

Volle kracht vooruit.

Terug naar overzicht

Met de Vierdaagsefeesten in aantocht staat onze favoriete zomerweek voor de deur. Dat betekent traditiegetrouw dat we weer het water op gaan voor een stel onstuimige vaarten. Dit jaar zijn het er maar liefst negen. Hieronder lees je er alles over.

We trotseren de Waal met vier partnerpartijen en een reeks dj’s om van te watertanden. Dit jaar openen we het bal met de goede vrienden van Blauwdruk. De organisatie dompelt ons Nijmegen alweer sinds 2014 onder in een heerlijk bad van house en disco, en heeft powerkoppel  Tama Sumo & Lakuti uitgenodigd om op zaterdag 15 juli het startsein te geven voor een onstuimige week. Tijdens de tweede tocht van zaterdag schroeven we het tempo op met  Mary Lake en Bjarki, en is het techno wat de klok slaat. 

Op zondag gaan we voor vuurwerk met twee bijzondere back-to-back-sessies. De vroege vaart is voor Belgische dj-legende  Lefto Early Bird, die rug-aan-rug gaat met collega  Nosedrip, terwijl we de avond induiken met Kalahari Oyster Cult. Het platenlabel van parelduiker  Rey Colino handelt in rollende bassen, 90’s-nostalgie en retro-futuristische heat. Dat is dan ook precies wat Colino en Spray je gaan voorschotelen.

De maandag is voor het Nijmeegs-Amsterdamse Terra, dat je op de rivier van een nieuwe realiteitszin komt voorzien. De multidisciplinaire organisatie maakte de afgelopen jaren furore met intieme feesten vol onweerstaanbare ritmes. Daar doen we tijdens Drift op de Boot een schepje bovenop met grootmeester  Ryan Elliott en  Hennio Teun Krosenbrink.

Voormalig Drift-programmeur Sense Unique vaart dinsdag uit met  San Soda voor een middag vol zonnige geluiden, om in de avond het stokje over te dragen aan de donkere grooves van techno-vernieuwer  Vladimir Dubyshkin en  Locus Error vs. Locus Ghetto. 

Roze Woensdag is de onbetwiste parel van de Vierdaagseweek. We vieren die dag met community-based queer event AZOTH, dat gelijkgestemde geesten bij elkaar brengt en naam maakte met illegale raves in de bossen, langs de industriële rafelranden van Nijmegen en op de oevers van de Waal. Tijdens Drift op de Boot verlaten we die oevers samen met  Eurotic en  S-candalo, om een zalige bak techno en trancey 140+ bpm-klappers over je uit te storten. 

Het slotsalvo komt – hoe kan het ook anders – op naam te staan van Benny Rodrigues, die je all boat long meeneemt in een reis door zijn belachelijk diepgravende collectie.


Het hele programma inclusief tijdschema’s vind je hieronder! 

za 15 juli / 12:00 – 17:00
Hosted by Blauwdruk
Tama Sumo & Lakuti

za 15 juli / 18:00 – 23:00
Mary Lake, Bjarki

zo 16 juli / 12:00 – 17:00
Lefto Early Bird b2b Nosedrip

zo 16 juli / 18:00 – 23:00
Hosted by Kalahari Oyster Cult
Rey Colino b2b Spray

ma 17 juli / 12:00 – 17:00
Hosted by Terra
Hennio b2b Teun Krosenbrink, Ryan Elliott

di 18 juli / 12:00 – 17:00
Sense Unique, San Soda

di 18 juli / 18:00 – 23:00
Locus Error vs Locus Ghetto, Vladimir Dubyshkin

wo 19 juli / 12:00 – 17:00 – Roze Woensdag
Hosted by AZOTH
Eurotic, S-candalo

do 20 juli / 12:00 – 17:00
Benny Rodrigues all boat long

Drift to explore more

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.