fbpx

De stages van Drift Festival '24

Op muzikale ontdekkingstocht of gewoon geraffineerd beuken: onze zeven unieke stages verkennen alle uithoeken van de elektronische muziek. Intiem, groots, buiten, binnen, club, warehouse, we hebben het allemaal. Dit jaar pakken we het net even iets anders aan dan je gewend bent. Hieronder nemen we je mee langs onze dansvloeren en ontdek je wat je kunt verwachten.

Terug naar overzicht

NYMA

Het zal je niet verbazen dat we een bijzondere band hebben met de stage die de naam van ons thuis draagt. Het kloppende hart van Drift Festival pompt traditiegetrouw de warmste geluiden uit de speakers, dus bij de NYMA zit je geramd voor zonovergoten sets die aardig aantikken op je stappenteller. Stilstaan is geen optie. Op de rol vind je Fafi Abdel Nour, HUNEE, Lysah, Marie Montexier en Soichi Terada, die een liveset weggeeft binnen het bijzondere decor –  inclusief verhogingen en lichtsculpturen, de rest verklappen we later – die we dit jaar voor je hebben klaarstaan. Oh ja, die speakers waar we het net over hadden, worden dit jaar verzorgd door de soundsystem-helden van Krackfree

Elektra

Van explosieve techno tot euforische trance: zoals je wellicht weet hoef je voor subtiele geluiden niet bij de Elektra aan te kloppen. Het is één van onze twee grote stages die uitkijkt over die iconische elektriciteitsmasten en windmolens, en je wordt er dit jaar aangepakt door Angel D’lite, Eva Vrijdag, Vladimir Dubyshkin, Rotterdamse grootheid ROD en de homegrown heroes van SUPERSTRINGS. Mocht het je te heet onder de voeten worden, dan hoef je maar naar de aanpalende heuvel te lopen om even uit te puffen. Lasers aan en gas erop.

Open Source Radio

Een springplank voor talent en een pijler van de Nijmeegse nacht: sinds Open Source Radio in de airwaves verscheen, kunnen we eigenlijk niet meer zonder. Zeker niet nu hun container vast in onze Achtertuin staat. Deze lente puilt de kleinste stage van Drift Festival weer uit van de aanstormende toppers, met Esch b2b Eurotic, Julia van Praag b2b Thijs Moors, Boogie Bernd en Kendra!

Vasim

Als je van donkere, zweterige dansvloeren en snelle geluiden houdt, is onze iconische Vasim waar je wezen moet in juni. Deze editie gaan we terug naar de kern, en ons bloedeigen warehouse is sinds we hier meer dan tien jaar geleden neerstreken een van de pijlers van Drift. Deze lente vullen we ‘m tot de nok met rook, strobes en harde techno die als een sneltrein over de dansvloer dendert, voorgeschoteld door waanzinnige dj’s en een legende van formaat. Kortom: de Vasim is Drift op zijn Driftst. Maar dan wel in de vijfde versnelling.

Reich | Julian Muller | Hyperaktivist | Freddy K

Diaspora x De Achtertuin

Diaspora is naam aan het maken in de Nederlandse nacht, en na een hoop succesvolle bezoekjes aan De Achtertuin halen we de driekoppige organisatie uit Nijmegen voor het eerst naar Drift om een stage te hosten op ons festival. Ze verbinden namelijk als geen ander allerlei mensen en muzikale culturen, en op hun podium hoor je dan ook hyperdansbare genre-cocktails die duizend smaken samenbrengen. Van hiphop tot house, R&B, afro- en future beats en amapiano. Achter de decks: Jarreau Vandal, Dave Nunes, Jolani Jhones, Sennin en Blacksta. Op de dansvloer: Sfeer met een hoofdletter S.

BudX Ravelution

Wat ons betreft gaan er maar weinig dingen boven elektronische livemuziek. Daarom hebben we samen met Bud en de Ravelution-crew een heel podium ingericht vol bijzondere liveperformances in een lekker underground sfeertje. We hebben een all-star cast voor je klaarstaan die voor het loeigrote LED-scherm de spotlight komen stelen.. Van ESHU tot Luna Ludmila, Tripeo, Space Ventura, Robin Kampschoer én Lady Starlight, dit is waar je zinnenprikkelende elektronische excursies krijgt voorgeschoteld van belachelijk getalenteerde artiesten.

Mesh x Slapfunk

Een club op een festival kom je niet vaak tegen, en we prijzen ons gelukkig dat we zo’n bijzonderheid al een aantal edities aan je kunnen voorschotelen. In tegenstelling tot vorig jaar gooien we de balkondeuren en de gordijnen open en trekken we de muziek ook naar buiten. Geen donker zweethok dus, maar een extra groot dansterras waarvandaan je met de zon op je kruin heel Drift Festival kunt overzien. Vanuit de Domstad krijgen we SlapFunk over de vloer. De organisatie krijgt mensen over de hele wereld in beweging, en neemt een all-star crew van Cassy, Samuel Deep & DJ Senc en Doudou MD mee om Mesh en dat mooie dansbalkon vakkundig te vullen met no-bullshit-house, garage, grooves met killer baslijntjes en hypnotische ritmes.

Drift to explore more

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.