fbpx

De Spinnerij

Oude bekenden en nieuwe liefdes, de zeven stages van Drift Festival 2022 hebben allemaal hun eigen geluid en gevoel. De komende tijd lichten we ze voor je uit. Ditmaal maak je alvast kennis met de Spinnerij.

Hypnotisch, diep, transcendent, dromerig, indringend: we kunnen een hoop woorden op je afvuren om deze stage te vangen, maar eigenlijk moet je het gewoon meemaken. De industriële en met groen overgroeide Spinnerij voelt aan als de best georganiseerde illegale van Gelderland en wordt via o.a. de transdimensionale geluiden van Convextion en die diepzeetechno van Wata Igarashi en Marco Shuttle een van de meest betoverende plekken op ons terrein.

Line up:

Convextion live
Hij houdt zich bewust onder de radar, maar wie bekend is met het werk van Gerard Hanson weet dat zijn reputatie er een is van kosmische proporties. De Amerikaan – die je beter kent als Convextion en E.R.P. – is een pionier van het eerste uur, en maakt transdimensionale electro die dieper is dan de Hubble-telescoop in de ruimte kan kijken: hyperfuturistisch, dromerig en mateloos fascinerend.

Jocelyn
Jocelyn ken je als drijvende kracht achter het Nijmeegse heldencollectief en platenlabel ESHU, en de man die Nijmegen al jaren in hogere sferen brengt met zijn even stuwende als hypnotiserende grooves. Voorproefje nodig? Check de set hieronder en je weet genoeg.

Marco Shuttle
Hij is kind aan huis op Donato Dozzy’s label Spazio Disponibile, ziet zijn muziek als analoge reflecties van zijn ziel en rolde op zijn 15e de underground in om er nooit meer weg te gaan. Marco Shuttle is wat heet een bijzondere artiest. Eentje die als producer diepgravende techno maakt vol field recordings van verre reizen, en van achter de decks een bak gelaagde beats met een niet-aflatende drive over je uitstort. Die drive neemt-ie mee naar Drift, dus maak dat je het meemaakt.

Valentino Mora
Als French Fries en eenderde van het ClekClekBoom-label was Valentino Mora al een spil in de Franse nacht, maar sinds hij naar Berlijn vertrok en onder zijn eigen naam space-y diepzeetechno is gaan maken, is zijn ster over de grens echt gaan rijzen. Tijdens Drift Festival komt hij je lentedag voorzien van een extra dimensie; maak je op voor slowmo-klappers en diepdonkere acid en andere hypnotische geluiden.

Wata Igarashi live
Hypnotisch, psychedelisch, diep, dreigend, transcedent, atmosferisch, wonderschoon: woorden zat om het geluid van Wata Igarashi mee te vangen, maar wat ons betreft is ‘wow’ meer dan genoeg. De Japanse technoheld komt je langs de Waal voorzien van all of the above, dus maak je op voor een hete sessie. Dit wordt er een die je niet gauw gaat vergeten.

Check de volledige line up van Drift Festival 2022 hier.

Team Drift

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.