fbpx

De stages van Drift Festival '23

Van een club-op-een-festival tot een technowaalhalla: de stages van Drift Festival hebben allemaal hun eigen persoonlijkheid en geluid. Hieronder lees je wat je kunt verwachten van de zes unieke dansvloeren die je in juni gaan wegblazen.

Terug naar overzicht

NYMA

Een echte mainstage hebben we nooit gehad, maar het podium dat de naam van ons thuis draagt wordt in de volksmond wel zo genoemd. In 2022 verrees er een indrukwekkend zeshoekig eerbetoon aan de NYMA-toren, volgehangen met lichten. Het is waar je wezen moet voor zonovergoten futuristische house, UK-geluiden, breaks en loeisnelle beats, opgediend door Midland, Bored Lord, Or:la & Pariah, Elias Mazian en lokale held Mixmaster Kwan

Dansbär

Onder het meest indrukwekkende gordijn van Nederland – de prachtige Waaiwerken van kunstenaars Boris Acket en Elsemarijn Bruys – vind je de gezelligste stage van Drift Festival. Je wordt er getrakteerd op de meest warme geluiden van Drift, dat heeft de afsluitset van Hunee afgelopen jaar wel bewezen. Dit jaar wordt de stage gehost door het Amsterdamse Rush Hour – het platenpaleis van Antal – dat er haar 25e verjaardag komt vieren. De dj’s van dienst nemen tassen vol warme disco, house en onweerstaanbare grooves voor je mee, die vakkundig bij elkaar worden gebracht door de New Yorkse legende Joe Claussell, Sassy J, Relmer (live), Kim Josefine en natuurlijk Antal himself. 

Elektra

Het grootste podium van Drift Festival is vernoemd naar de iconische elektriciteitscentrale die het Drift-panorama tot afgelopen jaar tekende. De toren werd precies een jaar geleden vakkundig tegen de vlakte gewerkt met een lading explosieven, en dat geweld is dan ook precies wat je voorgeschoteld gaat krijgen later deze lente: loeiharde beukers all around. In de Elektra is het techno wat de klok slaat met hier en daar uitstapjes naar acid en electro, vakkundig verzorgd door Julie, Kerrie (live), Oscar Mulero, Boston 168 (live) en FJAAK.

Vasim

Beats, betonnen pilaren, een dampende dansvloer, flitsende strobos, schuilen voor de snijdende herfstkou of de felle lentezon, urenlang gesprekken voeren over alles en niets en vooral genadeloos hard dansen – allemaal onder die iconische bogen. Na vier lange jaren is het Drift-oerpodium back in business: onze Vasim is terug. De afgelopen jaren was het stil in de Vasim, die samen met de rest van NYMA-terrein future proof is gemaakt. En dat ga je merken deze lente. De architecten hebben behouden wat er behouden moest blijven: de schoon- en rauwheid zijn gebleven, maar de faciliteiten zijn een heel stuk beter geworden. En dat geldt ook voor het geluid, dat dit jaar overrompelend onder handen wordt genomen door Feryne, Plant43, Lena Willikens, DJ Stingray 313 en Identified Patient. Meer weten over de verbouwing van en onze geschiedenis in de Vasim? Check de  editorial!

"De Garage is zo rauw als het beton aan de muren, en de bassen zijn doorgaans zo dik dat je er gerust een hap van kunt nemen." - Onze copywriter en clubfanaat Rik

Garage

Toen we de Garage tijdens Herfstdrift 2019 in full swing zagen, viel alles ineens op zijn plek. Het was alsof er een illegale rave plaatsvond pal onder de Vasim. Een hyperindustriële club op een festival, met zo min mogelijk hekwerk, zoveel mogelijk rauwe elementen, rook en een custom sound system van vier(!) meter breed dat de fabriekshal erboven doet schudden op haar grondvesten. Letterlijk. De Garage is zo rauw als het beton aan de muren, en de bassen zijn doorgaans zo dik dat je er gerust een hap van kunt nemen. Op de rol: Left Bank met een bijzondere openingsset, Latoya & Passion Deez, Darwin, MSJY en levende bass-legende Kode9.

P.S. een goed paar oordoppen is geen overbodige luxe 🙉

Open Source Radio

De fel groene container van Open Source Radio komt volgeladen met lokaal talent terug naar het NYMA-terrein. Het online radiostation, dat vanaf het terrein van Hubert zowat de beste elektronische geluiden van oostelijk Nederland de wereld in stuurt, is sinds dat geweldige jaar 2020 uitgegroeid tot een springplank voor jonge dj’s en een onmisbare schakel in het Nijmeegse nachtleven. Dennis Dingelhoff, Blay, Vincent Steen, Lizzy Green en Leo & Thomas zorgen voor een dag vol knallende frequenties.

Drift to explore more

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.