fbpx

Rondje van de programmeur

Zoals je van ons gewend bent neemt onze programmeur je mee op een rondje langs de velden. Deze keer tipt kersverse aanwinst (en top-dj) Pieter Jansen zijn favorieten van Drift Festival 2023!

Terug naar overzicht

“Allereerst wil ik zeggen dat mijn route als programmeur iets zal verschillen van die van mij als bezoeker. Ik zou iedereen dan ook vast dit willen meegeven als je een set pakt: blijf vooral staan. Luister, kijk (of niet) en dans erop los. Een goede set heeft namelijk een begin en eind, en als die écht goed is neemt de dj je mee op een bijzondere reis. Dus als een van deze artiesten je pakt: ga vooral niet rennen, maar ga ervoor! 

Oké, laten we bij het begin beginnen. De eerste uren van het festival zijn vaak in handen van lokale dj’s, en dat is bij deze Drift-editie niet anders. Dat wil niet zeggen dat de kwaliteit daardoor ook maar enigszins minder is, want deze talenten zijn de muzikale toekomst. Ik wil iedereen natuurlijk even aan het werk zien, dus zorg ik dat ik een mooi rondje loop. Ik ontwaak bij de Dansbär (met oordoppen in) waar Kim Josefine’s warme geluid mijn oren laat wennen aan de festivaldag. Mooie spot ook voor haar om de Rush Hour-stage te mogen openen.

Vervolgens glip ik even gauw naar binnen bij de Garage waar de heren van Left Bank aan het spelen zijn, voor muziek in de breedste zin van het woord: eclectisch, gevat en verdomde Nijmeegs! Perfecte plek om ook een eerste jointje op te steken met dat geluidssysteem. Vanuit daar loop ik de hoek om waar het derde Nijmeegse talent, feestneus, muziekliefhebber & -verzamelaar staat te spinnen. Mixmaster Kwan maakt namelijk zijn debuut op Drift als dj en staat gepast voor ons aller Elias Mazian. Housen dus!

Ik maak mijn rondje verder tactisch af, en ga door naar Vasim om daar het laatste gedeelte van Feryne te zien. Ze is een mega ervaren dj en ik ben supertrots dat we haar als nu als local mogen bestempelen sinds ze verhuisd is naar Nederland. Aansluitend begint Ectomorph live. Ik wil van elke liveset een stuk zien om te ervaren hoe het valt in de flow van de dag. En om te zien of optreden vervolgens lekker aansluit op de dj-set erna?

Perfecte plek om ook een eerste jointje op te steken met dat geluidssysteem. Pieter Jansen

Nu mijn oren langzamerhand warmgedraaid zijn, is het tijd om de Elektra in te duiken. Daar kan ik het laatste halfuur van Julie meekrijgen. De Draaimolen-resident heeft de afgelopen jaren mooie stappen gezet en een bak ervaring opgedaan. Die gaan we nog veel terugzien. Aansluitend op haar laatste minuten blijf ik hangen om te kijken hoe Kerrie’s liveset in de smaak valt. Ze maakt onnavolgbare groovy live techno, en heeft onder andere in de Berghain en Tresor al laten zien dat ze d’r boontjes wel kan doppen.

 

Afhankelijk van mijn vibe ga ik de volgende keuze maken. Ben ik op zoek naar warmte, dan ga ik waarschijnlijk bij Sassy J of Elias Mazian kijken (maar vooral luisteren). Als ik zin heb in vuig en duister, ga ik Lena Willikens checken. Sowieso altijd interessant om te zien wat de oude Salon des Amateurs-resident mee gaat nemen naar zo’n grote stage. Wat in elk geval 100% zeker is, is dat ik naar de debuut-b2b ga kijken van Patta’s Passion Deez en 030-legend Latoya. De twee kennen elkaar al lang uit het nachtleven en waren mega enthousiast om samen achter de knoppen te duiken. Het gaat sowieso stoer, sexy en knallend worden. Biertje in de hand en fakkel in de lucht.

Waar ik ga eindigen? Waarschijnlijk wordt het een mengeling van ‘waar staan m'n vrienden?' en ‘waar heb ik zin in?’ Pieter Jansen

Na de laatste plaat van Latoya & Passion Deez knal ik weer naar buiten. Ready om even wat vitamine D op te doen, het liefst in combinatie met heerlijke muziek. Ik wip langs de back-to-back van Or:la & Pariah. Ze hebben één keer eerder b2b gestaan op Roze Maandag bij onze Tilburgse buren van Draaimolen. Ik pak hun vervolg lachend mee om vervolgens – afhankelijk van mijn mood – die grijns eraf te laten blazen door Oscar Mulero. Een ware ouwe rot, maar nog steeds zó vers. Vervolgens wordt het rennen om zowel de liveset van Relmer als die van Plant.43 te zien. Zwaai even als je me voorbij ziet razen zou ik zeggen! 

De meester van de rotary mixer en zijn onmiskenbare spirituele housegeluid gaan sowieso veel goeds doen op de Rush Hour-stage, dus ik zorg dat ik een mooi stuk van Joe Claussell meepak. Tegelijkertijd wil ik heel graag een stuk van Bored Lord meemaken – lid van het T4T LUV NRG-collectief van Octo Octa & Eris Drew. Fans van die twee: opgelet, dit wordt vét! Ik werp me nog heel even in het live-geweld van Boston 168 die op eigen wijze hun opmars zullen maken naar het geluid van FJAAK. Máár voor ik ga checken wie mijn closer van de avond wordt ren ik naar de Garage. Eén van mijn favoriete DJ’s, MSJY, staat daar ongetwijfeld een van de sets van de dag te draaien. Wat ze gaat doen, geen idee. Ze kan van alles, dus laat je verrassen.

Waar ik ga eindigen? Waarschijnlijk wordt het een mengeling van ‘waar staan m’n vrienden?’ en ‘waar heb ik zin in?’. Aan afsluitervaring in elk geval geen tekort met FJAAK, Antal, Midland, Identified Patient en Kode9!”

Drift Festival 2023 gaat uitverkopen! De allerlaatste tickets scoor je hier

Drift to explore more

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.